Michael Bolton cântă la Zilele Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul american va susţine sâmbătă un recital în Parcul Tineretului, de la marginea Băniei. Prin aducerea artistului, municipalitatea vrea să mar-cheze inaugurarea unui parc de agrement de cinci milioane de euro.

Ediţia a XIII-a a Zilelor Craiovei începe vineri şi se termină luni. În acest timp, pe scena din Parcul Tineretului, în afară de Michael Bolton, care va cânta sâmbătă, vor mai urca Tudor Gheorghe, Iris şi Voltaj. Concertul lui Bolton face parte din turneul „One world, one love“ şi va dura aproximativ două ore. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat că onorariul artistului este de aproximativ 100.000 de dolari. „Este buget de criză anul acesta. Zilele Craiovei nu vor mai ţine o săptămână, ci patru zile, iar onorariul, cazarea şi transportul artistului vor costa în jur de 100.000 de dolari“, susţine edilul.

Acesta este al treilea concert pe care Michael Bolton îl susţine în România, după cel din 2005, de la Bucureşti şi cel din 2007, de la Braşov. Artistul a cântat pentru 240.000 de dolari anul acesta, în luna iunie, la Sala Palatului din Bucureşti. Din Oltenia, Bolton va pleca direct în Scoţia, unde va susţine un recital la Sala Music Hall din Aberdeen, potrivit site-ului oficial al cântăreţului. Michael Bolton s-a născut la 26 februarie 1953, în Connecticut, iar numele său real este Michael Bolotin. El s-a lansat în 1983, cu un cover după Otis Redding – „(Sittin’ On) The Dock Of The Bay”. Până în prezent, Bolton a lansat 19 albume, care s-au vândut în peste 53 de milioane de unităţi, şi a câştigat două Premii Grammy.

Trupa Iris este invitată în fiecare an să susţină câte un recital de Zilele Oraşului. De asemenea, şi Tudor Gheorghe a mai concertat pentru publicul craiovean. Anul trecut, Primăria Craiova a invitat trupa Scorpions, care a susţinut un recital pentru suma de 120.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite