Copiii servesc cu gândul la turneele de Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenamentele încep încă de la vârsta de cinci ani, diferă ca intensitate şi durează între 90 şi 120 de minute. Selecţia la tenis este continuă, însă cea mai mare afluenţă este în perioada vacanţei de vară, atunci când vremea este prielnică pentru pregătirea în acest sport.

Pentru a ajunge pe urmele unor mari campioni precuim Roger Federer şi Rafael Nadal îţi trebuie ani de pregătire. Orice copil care se apucă de tenis de performanţă are un idol şi atunci când este întrebat unde vrea să ajungă răspunde cu emoţie că şi-ar dori să ajungă cât mai sus.

Iniţierea în această disciplină se face încă de la vârsta de cinci ani, atunci când micuţii încep antrenamentele. La început mai uşoare, acestea sunt unele de acomodare cu suprafaţa de joc, cu mingea şi chiar şi cu racheta. Forţa braţelor pentru lovirea corectă, dezvoltarea muşchilor membrelor inferioare pentru deplasarea în teren şi modul în care cursanţii gândesc jocul sunt elemente esenţiale în primele luni de pregătire.

Echipamentul pentru jocul de tenis diferă în funcţie de concursuri sau de antrenamente. La început, cursanţii au nevoie de echipament complet, tricou şi şort, care nu depăşeşte 50 de lei, o rachetă de minimum 100 de lei şi adidaşi. Lunar, un jucător care vine pentru a învăţa acest sport cheltuieşte aproximativ 200-300 de lei. În momentul în care tânărul tinde către performanţă, totul se schimbă. Rachetele de joc sunt mult mai scumpe şi pot ajunge şi până la 500 de euro, în funcţie de modelul pe care juniorii îl aleg, iar taxele de înscriere la turnee diferă.

Fie că este vorba de întreceri interne sau internaţionale, un sportiv care a început să practice frecvent tenisul ajunge să plătească şi 2.000 de euro pe lună. Un sport elitist, în care, din păcate, nu toată lumea ajunge foarte sus.

INIŢIEREA ÎNCEPE DE LA 100 DE LEI

Majoritatea cluburilor de tenis din ţara noastră au acelaşi tarif pentru iniţiere. Acesta începe în jurul sumei de 100 de lei pe lună, în cazul a două şedinţe pe săptămână şi se poate mări până la 200 de lei lunar, dacă se ajunge la câte trei antrenamente săptămânal.

Cei mici au, la început, câte o oră şi jumătate de pregătire. În acest timp copiii învaţă elementele de bază şi deprind tainele acestui sport. Antrenamentele se intensifică în timp, iar cele 90 de minute pot să se mărească la 120 de minute pentru o şedinţă tehnică.

Programul de pregătire a copiilor variază ca intensitate în funcţie de vârstă şi de performanţă. „Sunt mulţi cursanţi care practică tenisul doar din plăcere, pe timpul verii sau iarna. Aceştia vor doar să ia lecţii şi atât. Apoi avem jucătorii legitimaţi, care participă la concursuri.

Aici e vorba de o altă intensitate a antrenamentelor”, a precizat Dragoş Dedu, antrenor la un club de tenis. Un sportiv ajunge la un turneu important după aproape trei ani de pregătire, însă ajutorul financiar este esenţial în continuarea activităţii. Deplasările pentru competiţii sau taxele de înscriere la turnee sunt achitate de multe ori de părinţii copiilor, care doresc să aibă satisfacţia să-i vadă pe aceştia în finală sau cât mai sus în clasament.

Cluburi de tenis

-Olimpia Bucureşti: Adresa: şoseaua Iancului nr. 128 A, Bucureşti, telefon: 021.250.40.31
-Power Tenis Club: Adresa: strada Drumul Gării Otopeni nr. 4, Bucureşti, telefon: 021.230.66.68
-Giglio Iaşi. Adresa: strada Piaţa Unirii nr. 3, Iaşi, telefon: 0744.778.420
-Vanc Timişoara. Adresa: strada Martir Dan Carpin nr. 17, Timişoara, telefon: 0256.281.130

Tarifele variază între 15 şi 35 de lei ora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite