Colinde în seara de Ajun alături de corul Preludiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pragul Crăciunului, sunteţi invitaţi la un concert de colinde în interpretarea Corului cameral Preludiu, condus de dirijorul Voicu Enăchescu.

Intitulat “Colinde, colinde...”, spectacolul are loc la Bucureşti, pe 24 decembrie, la Studioul de concerte “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române, şi începe la ora 18.00.

Vor fi interpretate colinde româneşti şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Repertoriul corului de cameră Preludiu este unul vast ce cuprinde peste 350 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, dar şi colinde de Crăciun, muzică religioasă, muzică românească şi populară, lucrări din literatura contemporană şi lucrări vocal-simfonice.

De la înfiinţarea sa, în 1972, până în prezent, corul Preludiu a realizat peste 250 de înregistrări radio şi tv, având la activ mai multe albume, printre care un CD de colinde şi cântece de Crăciun şi unul de muzică bizantină. Corul a susţinut mai multe turnee în România, dar şi în străinătate, oferind peste 1.500 de concerte pe scene din Europa, Statele Unite ale Americii şi Asia.

Printre distincţiile primite în cei 35 de ani de activitate se numără cele de la festivalurile internaţionale din Barcelona, Nitra, Celje şi Paradubice, şi “Premiul pentru excepţionalul program prezentat” acordat de Uniunea Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România, în cadrul ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional “George Enescu”.

Biletele pentru concertul din Ajunul Crăciunului s-au pus în vânzare la casa de bilete a sălii de concerte, care se află pe strada General Berthelot nr. 62-64 din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite