Colecţii cu lenjeria la vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenjeria intimă vizibilă sub dantele,  o provocare pentru designeri
Lenjeria intimă vizibilă sub dantele, o provocare pentru designeri

Câţiva designeri au folosit în colecţiile pentru sezonul aceasta lenjeria intimă vizibilă, urmând linia pe care a deschis-o Gaultier în anii ’90 cu sutienul conic al Madonnei.

Chiar dacă lenjeria a avut dintotdeauna un mare potenţial de seducţie, scoaterea ei la lumina zilei este adesea un risc mare pentru designeri. E dificil să expui sutiene fără să cazi în exhibiţionism sau vulgaritate. Totuşi, în colecţiile pentru primăvara şi vara 2010, sutienele, corsetele şi dantelele au intrat în lumea pret-à-porter ca piese de îmbrăcăminte în toată regula.

Sutien satinat peste bluză

Alexander Wang a acoperit un sutien stil sport doar cu o jachetă din piele, purtată desfăcută, în vreme ce Marc Jacobs a adus pe podium un manechin care purta un sutien satinat peste o bluză strâmtă. Dolce&Gabbana a lăsat lenjeria intimă să se ghicească sub un strat de dantelă, iar Jean-Paul Gaultier şi-a resuscitat celebrul sutien-corset conic, la aproape 20 de ani după ce Madonna l-a purtat pe scenă.

Invenţia lui Gaultier a revenit în mai multe forme: peste pantaloni largi în dungi albe şi albastre, din satin portocaliu, împreună cu salopete militare, din denim sau în roz, purtată cu bretele şi o uniformă militară cu fustă. Designul a apărut chiar şi în ţinutele de seară: sutien conic alăturat unui smoking din satin sau rochie cu cupe conice şi fustă plisată.

Exemplele au fost numeroase, aşa că se poate considera că lenjeria intimă vizibilă este mai mult decât o idee trăsnită a unui designer şi a devenit o propunere reală care ar putea influenţa moda străzii. Site-ul tendances-de-mode.com oferă câteva sfaturi pentru încorporarea pieselor de acest gen în garderobă, acţiune ce presupune temperarea şi reinterpretarea ideilor de pe podium. Astfel, în ciuda sugestiei clare a lui Marc Jacobs, site-ul le recomandă femeilor să evite să poarte sutien peste o bluză stretch şi spune nu propunerii creatoarei franceze Vanessa Bruno de a folosi pe post de rochie un combinezon diafan.

Piese impecabile

Purtarea lenjeriei vizibile necesită o doză bună de subtilitate. Nu e de ajuns să-ţi arăţi bretelele de la sutien sau să uiţi să-ţi închei toţi nasturii. Pentru a experimenta ­într-un mod adecvat tendinţa, lenjeria arătată trebuie în primul rând să fie impecabilă. Nu se pune problema de a arăta trecătorilor un sutien mai vechi de un an. Ies din discuţie şi piesele foarte provocatoare. Lenjeria „de exterior" nu poate fi decât sobră, romantică (cu volănaşe sau floricele) sau sport (în special brasiere).

Unele vedete îndrăznesc să poarte minicorsete din piele sau sutiene vizibile sub rochii de cocktail. Dar pentru viaţa de zi cu zi, scopul e mai degrabă să sugerezi decât să arăţi. Pentru vară, o propunere este purtarea unei cămăşi bărbăteşti deschise şi înnodate în faţă, având dedesubt un sutien tip corset. O altă idee este feminizarea unui ansamblu din denim desfăcând suficienţi nasturi de la o cămaşă western pentru a lăsa la vedere o lenjerie cu floricele sau purtarea unui maiou alb foarte decoltat peste o brasieră în dungi marinăreşti, alb şi albastru.

Pentru seară sunt de evitat ţinutele lipsite de subtilitate, de exemplu corsetele cu pantaloni strâmţi sau sutiene vizibile pe sub rochii. În schimb, un smoking poate fi purtat direct peste un sutien triunghi, o rochie largă poate lăsa să se ghicească o lenjerie discretă şi o fustă cu talie înaltă poate fi asortată cu un maiou decupat şi un sutien cu pliseuri şi volane, în culori pastel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite