Chris Rea, veteranul blues-ului, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Rea
Chris Rea

Cântăreţul cunoscut şi datorită timbrului său gutural îşi va încânta publicul din România, sâmbătă, de la ora 20.00, cu ocazia unui concert din turneul european de promovare a celui mai recent album, „Still So Far To Go - The Best Of Chris Rea”.

NU RATA:

O braşoveancă, la premiile Grammy

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album al cântăreţului şi va debuta cu o serie de show-uri înregistrate în Anglia şi Irlanda.

Discul a fost lansat în luna octombrie a anului trecut şi conţine unele dintre cele mai cunoscute hituri ale sale: „Fool (If You Think It's Over)", „Let's Dance", „Josephine", „The Road To Hell", „Auberge", „God's Great Banana Skin" şi „Julia", dar şi două piese noi, „Come So Far, Yet Still So Far To Go" şi „Valentino".

În acest turneu, Rea este însoţit de tânărul compozitor, solist şi chitarist Paul Casey, alături de care veteranul blues-rock-ului a colaborat în ultimii cinci ani. Biletele pentru concertul din Capitală pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta sau online, de pe site-ul www.myticket.ro şi costă între 100 şi 500 de lei, în funcţie de locul din sală.

Chitarist, pianist şi solist, britanicul Chris Rea este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de blues-rock din lume. Cu o carieră de peste 30 de ani, el a reuşit să se aşeze comod în topurile internaţionale, dar şi în inimile fanilor încă de la începutul carierei.

Albumul său de debut, „Whatever Happened to Benny Santini?", a fost lansat în 1978, iar primul single, „Fool (If You Think It's Over)" a fost cel mai mare hit al său în Statele Unite, ajungând până pe locul al 12-lea în topul Billboard Hot 100.

Melodia a fost nominalizată şi la Grammy, pentru „Cea mai bună melodie a anului", însă câştigător a fost numit Billy Joel cu a lui „Just The Way You Are". Rea a lansat până în prezent peste 30 de materiale, dintre care 22 de albume de studio, opt discuri de compilaţie, două CD-uri înregistrate în timpul apariţiilor sale live, dar şi un material cu piese care au apărut pe coloana sonoră a filmului „La Passion".

Cea mai fructuoasă perioadă din cariera cântăreţului a fost între anii 1981 şi 1991, timp în care el a scos pe piaţă opt discuri. Printre acestea s-au numărat „The Road To Hell" şi „Auberge", cele mai de succes piese ale sale, ambele lansându-se direct pe prima poziţie în topurile de specialitate de pe teritoriul Marii Britanii.

Revenirea din morţi

În 2001, Chris Rea a fost diagosticat cu pancreatită, a suferit o operaţie, iar doctorii i-au pronosticat şanse de supravieţuire de maximum 50%. Acesta a fost momentul de cotitură al carierei sale, promiţând că dacă se va însănătoşi va reveni la rădăcinile sale de blues.

Când s-a simţit mai bine, s-a retras în studio şi a înregistrat nu mai puţin de 137 de melodii, pe care le-a împărţit în 11 CD-uri. Tot el a realizat şi coperţile. Proiectul a fost finalizat în doar 18 luni. m

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite