VIDEO Brook Lee, singura regină din Hawaii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brook  (dreapta) a fost încoronată  de predecesoarea ei, Alicia Machado
Brook (dreapta) a fost încoronată de predecesoarea ei, Alicia Machado

Peste 600 de milioane de telespectatori din 60 de ţări au urmărit în 1997, la CBS, competiţia în care Brook Mahealani Lee a fost încoronată Miss Universe. Ea a fost ultima concurentă din SUA care a câştigat titlul de regină a frumuseţii.

Brook Antoinette Mahealani Lee s-a născut la 8 ianuarie 1971, în Pearl City, Hawaii. Bunicul său de origine coreeană a imigrat în Hawaii în 1950. Chiar înainte de a participa la Miss SUA şi apoi la Miss Universe, Brook a obţinut Masterul în Comunicare la Universitatea Hawaii din Manoa.

Răspunsurile care au uimit juriul

Titlul de Miss SUA l-a obţinut la 5 februarie 1997, iar după trei luni, în Miami, Florida, a câştigat şi titlul de Miss Universe. În acel an, fosta câştigătoare a titlului, Alicia Machado, a fost criticată de Donald Trump pentru că luase foarte mult în greutate. Presa a scris că răspunsurile pe care Brook le-a dat la ambele competiţii - Miss SUA şi Miss Universe - pe această temă i-au uimit pe cei din juriu. În timpul concursului Miss SUA, întrebată ce ar face dacă s-ar îngrăşa, Lee a răspuns:

„M-aş uita la mine, dinăuntru în afară, şi aş şti că sunt aceeaşi fată care a câştigat titlul de cea mai frumoasă femeie din lume şi nu ar conta cum arăt pe dinafară". Apoi, la Miss Universe, întrebată ce ar face dacă nu ar trebui să urmeze nicio regulă, Lee a spus: „Aş mânca tot ce există în lume. De două ori!".

Brook spune că au fost oameni care chiar şi peste zece ani după ce a câştigat titlul îşi mai aminteau încă răspunsul ei de la proba interviului. „Acum, oriunde mă duc oamenii îmi dau două porţii. Când merg cu avionul, stewardesele îmi spun: «Dumneavoastră mâncaţi de două ori. Poftiţi două porţii»".

„Ştiţi ce, domnule Trump? Concediaţi-mă!"

La insistenţele ei, concursul Miss Universe din 1998 a avut loc în Honolulu, Hawaii. „M-am gândit că ar fi bine să dau înapoi celor din Hawaii tot ce ­mi-au oferit, aşa că am vrut să-i ajut să se facă cunoscuţi în întreaga lume", a spus ea.

Brook şi-a păstrat independenţa şi după ce a câştigat titlul de Miss Universe. Atunci când producătorii Miss Universe nu au lăsat-o să se tundă înainte de a o încorona pe succesoarea ei, ea a făcut ce a vrut. „Ştiţi ce, domnule Trump? ­Concediaţi-mă!", a spus ea atunci, făcând aluzie la celebrul show în care Donald Trump îşi concedia ucenicii.

Brook Lee,  o câştigătoare nonconformistă

Brook Lee,  o câştigătoare nonconformistă

Potrivit aceleiaşi surse, Donald Trump a descris-o drept „oaia neagră", căreia nimeni nu i-ar fi dat şanse la marele premiu. „Aveam să-l văd ocazional la un eveniment şi mi-a spus: «Wow, eşti mai drăguţă decât am crezut»", a spus Brook, care a aflat că lui Trump îi plăceau mai mult concurentele blonde cu trăsături slave. Totuşi, Brook a spus că experienţa de Miss Universe a fost extraordinară:

„Am văzut foarte multe locuri pe care altfel nu le-aş fi văzut şi nu am cunoscut foarte mulţi oameni deosebiţi şi interesanţi." După ce i-a înmânat coroana succesoarei sale, Wendy Fitzwilliam, din Trinidad şi Tobago, Lee a apărut în câteva filme şi show-uri de televiziune şi a găzduit câteva emisiuni în Asia şi SUA.

Potrivit „Starbulletin.com", Lee a avut o relaţie de lungă durată cu un bărbat din Hawaii, dar cei doi s-au despărţit la câteva luni după ce ea a devenit „cea mai frumoasă femeie din lume". A avut apoi o relaţie de trei ani şi jumătate cu un regizor thailandez, dar s-a terminat în iunie 2003.

Laureatele ediţiei din 1997

Concursul a avut loc la 16 mai, în Miami, Florida. Acesta a fost al doilea an consecutiv în care concursul a avut loc în SUA. Gazdele evenimentului au fost George Hamilton şi fosta soţie a lui Trump, Maria Maples Trump.

Pe primul loc s-a clasat concurenta din Venezuela, Marena Bencomo, iar pe al doilea cea din Trinidad şi Tobago, Margot Bourgeois. Cea mai fotogenică a fost Abbygale Arenas, din Filipine. Cea mai populară a fost Laura Csortan, din Australia. Din România a participat atunci Diana Maria Urdăreanu.

Miss
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite