Bob Dylan cântă pentru prima oară în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara aceasta va fi una încinsă la maximum din punct de vedere muzical. Unele dintre cele mai importante nume ale industriei internaţionale vor concerta anul acesta pe scenele din Capitală. Legendarul Bob Dylan continuă seria deschisă de rockerii de la AC/DC.

Concertul ce va fi susţinut de Bob Dylan face parte din turneul „Never Ending Tour", organizat de Emagic sub forma festivalului „Emagic Classics", şi va avea loc miercuri, pe scena ridicată la Zone Arena, din strada Barbu Văcărescu, numărul 164. În deschiderea concertului susţinut de Bob Dylan vor cânta Nicu Alifantis & Zan şi trupa Bucium. „Never Ending Tour" este unul dintre cele mai longevive turnee organizate vreodată. Bob Dylan, acompaniat de o formaţie de muzicieni în continuă schimbare, a plecat în acest tur la începutul anilor '80, iar acum include şi România.

Pe numele său real, Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan s-a născut la 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, şi pe lângă activitatea de cântăreţ, el este cunoscut şi ca un prolific compozitor sau poet, fiind considerat una dintre figurile reprezentative ale industriei muzicale internaţionale. În urmă cu doi ani, organizatorii premiilor Pulitzer au căzut de acord să-i ofere lui Dylan premiul special pentru „profundul impact pe care l-a adus asupra muzicii şi culturii americane".

Unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, „The Times They Are a-Changin'" sau „Blowin' in the Wind", lansate în anii '60, sunt considerate imnuri ale militanţilor pentru drepturile civile şi chiar manifeste antirăzboi. Dylan este cunoscut pentru versurile sale cu puternice influenţe politice, filosofice şi literare, iar în calitate de compozitor a reuşit să personalizeze mai multe stiluri muzicale, prin exploatarea mai multor tradiţii, celebre fiind mixturile sale între folk, blues, country, gospel, rock, jazz, swing, dar şi muzică tradiţională englezească şi irlandeză.

Discografia sa cuprinde 34 de albume de studio şi 14 de compilaţii, cel mai recent fiind „Christmas In The Heart". Tot în 2009, Dylan a mai lansat un disc, „Together Through Life", material ce l-a propulsat, la începutul acestui an, pe primele poziţii în topurile din Marea Britanie şi America. Bob Dylan a fost inclus în „Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame", iar de curând a primit, din partea preşedintelui Barack Obama, medalia de onoare pentru artă şi umanism.

Biletele pentru concertul de miercuri pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta sau online, de pe site-ul www.myticket.ro şi costă între 130 şi 350 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite