Al Di Meola şi New World Sinfonia, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desemnat de publicaţia „Guitar Player Magazine”, în patru rânduri, drept cel mai bun chitarist din lume, celebrul instrumentist american va susţine marţi un concert la Sala Palatului, de la ora 19.30.

Al Di Meola, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti de jazz ai tuturor timpurilor, se află într-un turneu de promovare al celui mai recent proiect al său, intitulat New World Sinfonia. Muzicianul a susţinut mai multe concerte în România, dintre care unul în cadrul Festivalului Stufstock, unul pe scena Festivalului Plai, dar şi în Capitală.

Acum, el revine într-o nouă formulă, alături de muzicienii din Israel, Cuba şi Argentina, de la New World Sinfonia. În deschiderea concertului susţinut de aceştia, atmosfera va fi încălzită de A.G. Weinberger, care a promis o serie de momente speciale, pregătite în mod deosebit pentru a fi prezentate în faţa celebrului chitarist american de origine italiană.
Al Di Meola s-a născut în 1954 în Bergenfield, New Jersey, şi a studiat muzica la Colegiul Berklee din Boston, Massachusetts.

În 1974, Chick Corea i-a propus lui Meola să i se alăture în trupa Return to Forever, formaţia din care a făcut parte până în 1976. Rămas pe cont propriu, chitaristul a început să exploreze o gamă mai largă de stiluri, iar cel care l-a atras cel mai mult a fost jazz-ul cu influenţe latino.

În afară de proiectele solo, Meola s-a evidenţiat şi prin colaborările multipremiate alături de John McLaughlin şi Paco de Lucia, dar şi prin cele cu Jean-Luc Ponty, Stanley Clarke, Luciano Pavarotti, Phil Collins, Carlos Santana, Jimmy Page sau Stevie Wonder. Al Di Meola a lansat, până în prezent, 30 de albume solo şi a apărut pe alte 20 de compilaţii.

Biletele pentru concertul de marţi seară sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, la casa de bilete a Sălii Palatului sau la magazinul Muzica, dar şi online, pe site-ul www.myticket.ro şi costă între 80 şi 250 de lei, în funcţie de locul în sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite