Angajaţi din Primăria Şimleu, cercetaţi penal pentru abuz în serviciu. Vezi ce acuzaţii li se aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele Şimleului au avut loc în perioada 13 - 15 iulie
Zilele Şimleului au avut loc în perioada 13 - 15 iulie

Angajaţi ai Primăriei oraşului Şimleu Silvaniei sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, după ce poliţiştii din oraş au descoperit, cu ocazia controalelor făcute la Zilele Şimleului din weekend-ul trecut, că aceştia nu ar încasat taxele de închiriere de la mai mulţi comercianţi şi că au eliberat mai multe chitanţe cu acelaşi număr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, neregulile au ieşit la iveală la controalele făcute de poliţişti la Zilele Oraşului, desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute. "În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că unii dintre agenţii economici ocupau spaţii în locul amenajat de Primăria Şimleu Silvaniei pentru activităţi comerciale, fără ca aceştia să fi achitat taxa de închiriere, deşi îşi rezervaseră acest spaţiu. Totodată, la o parte din agenţii economici, sumele încasate pentru închirierea spaţiului figurau ca „sponsorizare zile oraş”, fără ca aceştia să fi încheiat contracte în acest sens, iar unele chitanţe ce fuseseră eliberate purtau acelaşi număr şi dată, dar pentru sume şi persoane diferite", exemplifică reprezentantul IPJ neregulile găsite. În urma acestor constatări ale poliţiştilor, angajaţi ai Primăriei Şimleu Silvaniei sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contro intereselor publice.

Contactat de noi, primarul Septimiu Ţurcaş le ia apărarea angajaţilor săi şi spune că nu poate fi vorba de un abuz, ci cel mult de o greşeală. "Acele "unele chitanţe" cu caelaşi număr au fost, de fapt, două, care aveau, dacă bine îmi amintesc, amândouă numărul 44. A fost o greşeală de-a angajatului care, în opinia mea, este fix - pix. Se poate întâmpla oricui, din neatenţie". Referitor la comercianţii care îşi vindeau produsele la Zilele Şimleului fără a plăti taxa de închirire a spaţiului respectiv, Ţurcaş susţine că aceste fapte s-au întâmplat fără ştirea primăriei. "Eu mă bucur că poliţia ne ajută. Chiar am salutat atunci că au făcut acele controale, dar nu sunt de acord cu modul în care au făcut-o. Adică au ridicat chitanţierul şi au refuzat să dea angajatului copii după chitanţe, astfel încât acesta a fost obligat să umble cu banii în geantă, că nu se putea descărca de sumele încasate", declară primarul.

„Dacă s-a făcut vreun abuz, acel abuz s-a făcut din partea poliţiei”, a concluzionat Septimiu Ţurcaş.

Amenzi de aproape 6.800 de lei

În perioada în care au avut loc, la Şimleu, Festivalul Folcloric „La fântâna dorului” şi Zilele Oraşului, poliţiştii şimleuani au nu mai puţin de 54 de contravenţii, amenzile aplicate ridicându-se la aproape 6800 lei. Nouă dintre ele au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva  comerţului ilicit, două la Legea 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 37 la  OUG 195/2002, privind regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii au confiscat suma de 500 lei, provenită din activităţi ilicite, au ridicat două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au aplicat 11 avertismente.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite