Din New York, în Sălaj: o ştafetă cu torţe a pornit din faţa sediului ONU şi va ajunge vineri la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de a intra în România, sportivii au traversat Ungaria
Înainte de a intra în România, sportivii au traversat Ungaria

World Harmony Run, crosul care străbate, pentru al 25-lea an consecutiv, continentele lumii pentru a transmite un mesaj de prietenie şi înţelegere între state, ajunge anul acesta, în premieră, şi în Sălaj.

24 de atleţi profesionişti şi amatori din mai multe ţări ale lumii vor traversa în zilele de 29 şi 30 iunie Sălajul, în cadrul celei de-a 25 -a ediţii a World Harmony Run, prima în care crosul ajunge şi în judeţul nostru. Cursa este organizată ca o ştafetă cu torţe, alergarea debutând în faţa sediului Naţiunilor Unite, din New York, în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai misiunilor permanente ONU din întreaga lume.

Anul acesta se aleargă în America de Nord şi Sud, Asia, Africa, Australia, Europa şi Noua Zeelandă. Vor fi vizitate, în total, 100 de ţări şi va fi parcursă o distanţă de 70.000 de kilometri, cu o "porţie" zilnică de 100 - 160 de kilometri. În Europa alegătorii vor purta torţa pe distanţa de 24.000 de km prin 49 de ţări. Sportivii aleargă pe rând, după modelul ştafetei. Cei care nu aleargă parcurg distanţa în timpul de odihnă cu un microbuz.


Potrivit detaliilor prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă, de Nicu Lăpuşan, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Sălaj, care s-a ocupat, alături de Instituţia Prefectului, de organizarea evenimentului în judeţul nostru, alergătorii vor ajunge în Sălaj vineri, 29 iunie, în jurul orei 13.00. Se va intra în judeţ dinspre Oradea, fiind programată o festivitate de primire pe Valea Tarnei, în comuna Halmăşd, unde sportivii vor fi aşteptaţi cu apă şi fructe de primarul comunei şi de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sporti şi Tineret. După o pauză de 20 - 30 de minute, sportivii vor continua alergarea - fără a fi oprită circulaţia! - către Nuşfalău, unde vor fi aşteptaţi de primar, conducerea şcolii, elevi şi tineri tot cu apă şi fructe, pe stadionul comunei. La ora 14.30 sunt aşteptaţi deja la Şimleu Silvaniei, un grup de alergători din oraş urmând să îi aştepte pe sportivi în zona trecerii la nivel cu calea ferată din zona Fabricii de Şampanie şi să îi însoţească în alergare până în parcul central, unde vor fi întâmpinaţi de oficialităţi şi de copii şi vor fi rehidrataţi cu apă şi fructe.

image

Nicu Lăpuşan, alături de subprefectul Lucian Băican

La ora 15.00 este programată plecarea spre Zalău, sosirea în municipiului reşedinţă de judeţ fiind estimată pentru ora 16.30. Şi aici vor fi aşteptaţi - în zona sensului giratoriu de la Mol - de un grup de alergători locali, în frunte cu atleta Paula Todoran, care îi va însoţi pe sportivi până pe platoul din faţa Prefecturii, care este şi punctul terminus al zilei de vineri.

Au cerut meniu fără carne


Sportivii vor petrece noaptea de vineri spre sâmbătă la Zalău, urmând să fie cazaţi la Hotel Stadion. "Au solicitat meniu fără carne şi multe fructe", a dezvăluit Nicu Lăpuşan din cerinţele sportivilor. Banii pentru cazarea şi masa pe care o vor lua cei 24 la Zalău au fost asiguraţi de Agenţia Naţională pentru Sport, iar costurile cu apa şi fructele de pe traseu sunt suportate de primării.

Sâmbătă, 30 iunie, startul către următoarea destinaţie se va da la ora 8.00, de pe Stadionul Municipal. De aici sportivii vor pleca spre Satu Mare, cu oprire la Bocşa - la 8.30 - şi la Bobota - la 10.30. La ora 11.45 este programată festivitatea de predare a ştafetei către reprezentanţii judeţului Satu mare, la limita de judeţ, între localităţile Bobota şi Supuru de Sus.




Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite