Uzina Electrică, scoasă din nou la vânzare. Vezi cât se cere pe ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Zalău vrea să scoată 6 milioane de euro din vânzarea Uzinii Electrice
Primăria Zalău vrea să scoată 6 milioane de euro din vânzarea Uzinii Electrice

Primăria Zalău încearcă din nou să vândă Uzina Electrică (fostul CET), de această dată la un preţ cu peste 4 milioane de euro mai mic.

Deşi în primăvara acestui an, după ce Uzina Electrică a reuşit să iasă din insolvenţă, Primăria anunţat că ia în calcul varianta renunţării la privatizarea societăţii ce produce agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din oraş, municipalitatea reia acum demersurile pentru vânzarea uzinii. Luni, 23 iulie, consilierii locali sunt chemaţi să aprobe dosarul de prezentare al Uzinii Electrice, actualizat, şi anunţul de vânzare, care prevede că preţul de pornire a licitaţiei va fi de 1,65 de euro pe acţiune, adică un preţ total pe tot pachetul de acţiuni scos la vânzare de aproximativ 6.500.000 de euro. Pachetul include un număr de 3.957.697 de acţiuni, reprezentând 99,99 la sută din capitalul social al Uzinii Electrice, societatea având ca acţionar unic Primăria Zalău.

Preţ mai mic cu 4 milioane de euro

Preţul pachetului de acţiuni este mai mic cu peste 4 milioane de euro faţă de cel de la încercarea precedentă de vânzare a societăţii, ce a avut loc la sfârşitul anului trecut, când preţul nominal al unei acţiuni a fost stabilit la 2,68 euro, ceea ce însemna că preţul de pornire a licitaţiei pentru întreg pachetul de acţiuni a fost de 10.606.628 euro.

Potrivit directorului general interimar al Uzinii Electrice, Viorel Marian, reducerea semnificativă de preţ are la bază, pe de-o parte, reconsiderarea valorii unor bunuri, cum ar fi halda de zgură şi cenuşă, evaluată iniţial la un preţ mult mai mare, iar pe de altă parte, este cauzată de faptul că la evaluarea precedentă, societatea avea mai multe active, vândute între timp de-a lungul procedurii insolvenţei.

La licitaţia ce urmează să aibă loc se vor putea prezenta numai societăţi specializate în producţia de energie, care se vor angaja să păstreze obiectul de activitate pe o perioadă de minimum cinci ani. Unul dintre criteriile de selecţie va fi valoarea investiţiilor pe care ofertantul se angajează să le facă la Zalău în primii cinci ani de activitate.

Uzina Electrică produce energie termică în sistem centralizat pentru 50 de instituţii din oraş, reprezentate în primul rând de unităţile de învăţământ, dar şi pentru cele aproximativ 600 de apartamente câte au mai rămas racordate. În societate mai lucrează doar 66 de angajaţi, din care 10 sunt cu funcţii de conducere, opt – personal TESA, opt – personal tehnic productiv, trei sunt maiştri şi 37 sunt muncitori.





Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite