Topul celor mai mari venituri realizate din profesii liberale. Locul I - peste 150.000 de euro!!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte din cei zece sălăjeni din top sunt notari
Şapte din cei zece sălăjeni din top sunt notari

Din datele primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sălaj, cel mai mare venit din profesii liberale înregistrat anul trecut în judeţ aparţine unui notar din Şimleu, care a câştigat, net, peste 600.000 de lei.

Chiar dacă anul 2011 a fost un an extrem de greu pentru cei mai mulţi dintre noi, cu venituri mici şi locuri de muncă tot mai puţine şi mai slab plătite, există şi categorii profesionale extrem de privilegiate, neatinse de criză. Este cazul breslei notariale, care continuă să deţină supremaţia în clasamentul celor mai bănoase profesii liberale.

Potrivit datelor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sălaj, din primii 10 liber – profesionişti din Sălaj, ordonaţi după venitul net realizat în 2011, nu mai puţin de şapte sunt notari. Şase dintre ei ocupă chiar primele şase poziţii ale topului celor mai mari venituri realiate din profesii liberale. Alături de notari, în top s-au mai „strecurat” un lichidator, un avocat şi un executor judecătoresc, adică alte profesii pentru care criza... altora este o sursă inepuizabilă de bani.

Cel mai bine plătit liber-profesionist din Sălaj – notarul de pe locul I – este din Şimleu Silvaniei şi a câştigat în 2011 624.533 de lei, adică aproximativ 150.000 de euro (venit net). Chiar dacă Finanţele nu ne-au dat şi numele fericitului notar, pe motiv că această informaţie este confidenţială, posibilităţile sunt destul de limitate, în oraşul de sub Măgura desfăşurându-şi activitatea doar doi notari.

Afacere de familie pe locurile II şi III

Locurile II şi III sunt ocupate de doi notari care, cel mai probabil, împart acelaşi cabinet notarial, întrucât sumele trecute la rubrica de venit net sunt identice – 418.622 de lei pentru fiecare. Cei doi îşi desfăşoară activitatea în Zalău şi este vorba, cel mai probabil, de o afacere de familie.

Pe locul IV este tot un notar din Zalău, care a câştigat în 2011 358.819 lei.

Locul V este adjudecat de un notar din Jibou, cu un venit net de 302.614 lei, iar locul VI revine tot unui notar, dar care are cabinetul în Nuşfalău, care a câştigat anul trecut 294.027 de lei.

Primul „intrus” în acest top dominat de notari este un lichidator din Zalău, care şi-a rotunjit în 2011 veniturile cu 286.821 de lei. Locul VIII revine unui avocat, care a câştigat anul trecut 271.039 de lei, iar locul IX – este adjudecat de un executor judecătoresc din Zalău, care s-a îmbogăţit în aceeaşi perioadă cu 246.212 lei.

Pe ultimul loc din acest top 10 găsim din nou un notar, care a făcut în 2011 „doar” 183.290 de lei. Este vorba despre un notar care are cabinet în Zalău.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite