Tot mai mulţi sălăjeni rămân fără un loc de muncă. Află aici câţi şomeri are Sălajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul şomerilor sălăjeni creşte de la o lună la alta. La finalul lunii ianuarie 2012 numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj a fost de 6.861 de persoane cu, în creştere cu 52 de persoane faţă de finalul lunii decembrie 2011.

Potrivit buletinul statistic lunar, emis de AJOFM Sălaj, privind piaţa muncii, la finalul lunii trecute rata şomajului a fost de 6.46 la sută, mai mare  cu 0,05 procente faţă de luna precedentă şi mai mică  cu 1,58  procente decât cea din luna ianuarie a anului 2010. Astfel, din totalul şomerilor înregistraţi, 2.985 de persoane beneficiază de indemnizaţie şi 3.876 sunt şomeri neindemnizaţi. Ponderea şomerilor neindemnizaţi  în numărul total al şomerilor este de  56,5 la sută, a celor indemnizaţi  de 43,5 la sută, iar ponderea femeilor în numărul total de şomeri este de 41,4  la sută.
În luna ianuarie, numărul total al şomerilor s-a menţinut aproximativ la aceleaşi valori ca şi în luna decembrie a anului trecut iar persoanele care au solicitat înregistrarea în evidenţele AJOFM au rămas fără un loc de muncă din cauza a disponibilizărilor colective şi curente de personal efectuate de angajatori.  

Nivel de instruire


Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care se adresează agenţiei în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă, aceasta fiind de 71,8 la sută. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 20,6 la sută,  iar cei cu studii superioare  7,6 la sută .

Grupe de vârstă

Conform AJOFM Sălaj, din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, cea mai reprezentativă este grupa de vârstă cuprinsă între 40-50 de ani – 27,2 la sută, urmată de categoria persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani - 25,6 la sută, a persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani - 18,9 la sută şi a tinerilor sub 25 de ani - 18,8 la sută. În funcţie de mediul de provenienţă 5.085 de şomeri au domiciliul în mediul rural iar 1.776 sunt cu domiciliul în mediul urban. Statistica arată că în profil teritorial  situaţia şomerilor se prezintă astfel:  ALOFM Zalău - 3.003 de persoane, ALOFM Jibou – 2.083 de persoane şi ALOFM  Şimleu-1.775 persoane.
   

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite