A fost desemnat preşedintele BEJ pentru referendumul din 29 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, programat pentru 29 iulie, au intrat în linie dreaptă. Sâmbătă au fost publicate în Monitorul Oficial mai multe hotărâri ale Guvernului care reglementează chestiunile de ordin organizatoric, iar astăzi a fost desemnat, prin tragere la sorţi, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sălaj.

Tragerea la sorţi a avut loc la Tribunalul Sălaj, în urna improvizată în acest scop fiind puse bileţele cu numele a 12 judecători de la toate instanţele din judeţ. "Intră la tragerea la sorţi toţi judecătorii care nu au, pentru această perioadă, bilete de vacanţă cumpărate deja sau rezervări făcute", ne-a explicat preşedintele Tribunalului, judecătorul Kende Monica. Sorţii au decis ca preşedintele BEJ să fie, la referendumul din 29 iulie, judecătorul Mirela Lazoc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj. Noul preşedinte îşi va prelua atribuţiile chiar de azi, 9 iulie, urmând să participe, alături de Instituţia Prefectului, în organizarea scrutinului.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, numărul persoanelor implicate în referendumul pentru demiterea preşedintelui va fi ceva mai mic decât cel de la alegerile locale, întrucât nu se mai constituie birouri electorale de circumscripţie municipală, orăşenească şi comunală. Vor fi doar birouri electorale ale secţiilor de votare, care, la rândul lor, nu mai au locţiitori, ci doar preşedinţi şi membri.

Cel mai probabil, numărul secţiilor de votare va rămâne acelaşi cu cel de la alegerile locale: 299. Votul începe de la ora 8.00 şi se încheie la ora 20.00. Costurile cu organizarea referendumului sunt estimate la 95.606.000 de lei, sumă asigurată intergal de la bugetul de stat, prin Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite