Cine nu plăteşte nu primeşte! Datornicii la stat rămân fără drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna februarie, beneficiarii  venitului minim garantat, a stimulentelor pentru susţinerea familii dar şi persoanele care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului, nu vor mai  beneficia cinci luni consecutiv de aceste drepturi, dacă au restanţe la bugetul local.

După cum a explicat Elisabeta Matolcsi, director executiv al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS ) Sălaj, restanţele la buget atrag  suspendarea drepturilor, pentru o perioadaă de cinci luni, pentru categoriile de beneficiari amintiţi. Pentru a beneficia în continuare de indemnizaţii, datornicii trebuie să-şi achite debitele restante, constând în taxe şi impozite, până la data de 31 ianuarie 2012. În caz contrar, începând de luna viitoare celor în cauză le vor fi suspendate aceste drepturi pentru o perioadă de cinci luni, până la achitarea integrală a datoriilor. Potrivit lui Matolcsi, în situaţia în care beneficiarii drepturilor au achitat obligaţiile, transmit agenţiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administraţiei publice locale prin care se face dovada plăţii. Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada celor cinci luni atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării. Dacă după expirarea celor cinci luni beneficiarii nu au îndeplinit această obligaţie, dreptul încetează.

Statistici

Conform statisticilor  AJPS Sălaj,  la finalul lunii decembrie la nivelul judeţului Sălaj au fost înregistraţi: 1.388 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului acordată în baza OUG nr. 148/2005; 674 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului acordată în baza OUG nr. 111/2010; 58 beneficiari ai stimulentului lunar; 39 beneficiari ai stimulentului de inserţie; 4.764 beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei şi 2.555 beneficiari ai ajutorului social.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite