Atenţie! Şerpii de apă muşcă! Un bărbat a ajuns la spital din cauza lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şarpele de apă se hrăneşte cu broscuţe şi alte mici vietăţi pe care le găseşte în mediul acvatic
Şarpele de apă se hrăneşte cu broscuţe şi alte mici vietăţi pe care le găseşte în mediul acvatic

Chiar dacă se spune că şerpii de apă nu muşcă, un bărbat din Sălaj poate să infirme această teorie după ce a simţit pe propria-i piele ascuţimea dinţilor animalului.

I s-a întâmplat în weekend, unui tânăr de 32 de ani din localitatea sălăjeană Păuşa. El a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean după ce a fost muşcat de antebraţul drept de un şarpe de apă. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Codruţa Puşcaş, nefiind vorba despre un şarpe veninos, bărbatului i-a fost curăţată rana în Urgenţe şi tratat în consecinţă, nefiind nevoie de internarea lui.

Şarpele de apă („Natrix Tessellata") este o specie neveninoasă care trăieşte în zonele mlăştinoase şi în lacuri, în special între trestii. De regulă nu muşcă, dar sunt anumite condiţii în care acesta devine agresiv şi poate înţepa omul cu dinţii săi ascuţiţi. Se pare că specia este foarte sensibilă la zgomot şi agitaţie, aşa că amatorii de bălăceală care fac gălăgie şi se zbenguie mult în apă se pot alege cu muşcături. hiar dacă nu este veninoasă, muşcătura şarpelui de apă este periculoasă din cauza microbilor prezenţi pe dinţii şarpelui, putând duce la infectări ale plăgii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite