Grenadă având încărcătură explozibilă şi cuiul percutor scos, găsită în iarbă în centrul Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident ce ar fi putut avea urmări deosebit de grave s-a consumat în urmă cu puţin timp în centrul Zalău. O grenadă cu încărcătură explozivă a fost găsită în iarbă, în parcul de lângă grupul statuar Wesselenyi.


Dar norocul a făcut ca grenada să nu fie găsite de copiii care se joacă frecvent în zonă, ci de un angajat al SC Citatin SRL, societatea din subordinea Primăriei Zalău care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor verzi. Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii, Paul Maghiu, muncitorul făcea curăţenie în parc, moment în care a observat, în iarbă, grenada. "A anunţat poliţia locală, iar de acolo s-a sunat la 112", a spus Maghiu, precizând că va fi demarată şi o anchetă internă în cadrul Citadin pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care muncitorul a fost găsită grenada şi dacă a procedat corect ulterior.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi, o echipă pirotehnică a inspectoratului s-a deplasat imediat la faţa locului şi a identificat grenada, după care a transportat-o şi depozitat-o în condiţii de siguranţă. Este vorba - precizează Jacodi - despre o grenadă defensivă ce are încărcătură explozivă şi care avea cuiul percutor scos.  Dacă ar fi fost găsită de un copil sau altă persoană care ar fi manevrat brusc grenada, aceasta ar fi putut exploda şi produce o tragedie. "Orice muniţie care are încărcătură reprezintă un potenţial pericol", precizează purtătorul de cuvânt.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite