Trei anchete distincte vor încerca să facă lumină în cazul morţii elevei de la Jibou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama fetei împreună cu medicul care a efectuat autopsia, Radu Vieru Socaciu
Mama fetei împreună cu medicul care a efectuat autopsia, Radu Vieru Socaciu

Chiar dacă medicii legişti au stabilit că Marinela Călugăru, eleva de la Grupul Şcolar "Octavian Goga" Jibou decedată după ce i s-a făcut rău la ora de sport, a murit pe fondul unei malformaţii a inimii, despre care se pare că nu ştia nimeni, în şcoală au loc sau vor începe zilele următoare mai multe anchete care urmăresc să stabilească exact împrejurările ce au condus la decesul tinerei şi, eventual, dacă tragedia ar put

Primele cercetări le face poliţia, care s-a autosesizat şi a trimis poliţişti la faţa locului pentru investigaţii. "Noi ne-am sesizat din oficiu, colegii s-au dus acolo, dar până nu ne parvine raportul de expertiză medico-legală care să ne spune exact de ce a murit eleva nu ne putem pronunţa dacă este vorba despre o faptă penală sau despre altceva", ne-a declarat Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

O anchetă, de această dată internă, va începe cel mai probabil joia viitoare, la dispoziţia conducerii grupului şcolar. "Mâine, vineri, avem o şedinţă a consiliului de administraţie în care vom stabilii detaliile, iar ancheta propriu-zisă o vom face de joia viitoare, pentru că luni, marţi şi miercuri avem de organizat Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a", ne-a declarat Daniel Mureşan, directorul grupului şcolar. El a precizat că "în baza concluziilor medicilor legişti este clar că profesorul de sport nu are nicio vină", dar a explicat că ancheta vrea să facă lumină în privinţa intervalului de timp scurs dintre momentul în care fetei i s-a făcut rău şi cel în care s-a sunat la 112.

O anchetă similară este anunţată, foarte probabil tot de joi, şi din partea Inspectoratului Şcolar.

Reamintim că Marinela Călugăru, elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar "Octavian Goga" Jibou, a murit în noaptea de marţi spre miercuri la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj, după ce i s-a făcut rău, marţi, la ora de sport şi după ce a făcut de mai multe ori într-un interval de câteva ore infarct miocardic. Cauza morţii fetei de numai 16 ani a fost stabilită de Institutul de Medicină Legală Cluj ca fiind o malformaţie coronariană cu un infarct miocardic anterior extins.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite