Cu ce se "laudă" în declaraţiile de avere consilierii judeţeni. Astăzi - cei de la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni şi-au depus declaraţiile de avere
Consilierii judeţeni şi-au depus declaraţiile de avere

Printre cei nouă consilieri judeţeni aleşi în 10 iunie pe listele Partidului Social Democrat se regăsesc şi câţiva ale căror averi pot stârni invidia oricui. Cel mai înstărit pare, cel puţin din datele publicate în declaraţia de avere, medicul dermatolog Augustin Pop.

Augustin Pop se află la primul mandat de consilier judeţean şi se remarcă prin numărul mare de proprietăţi trecute în declaraţia de avere. Medicul are, astfel, patru terenuri – unul în Zalău şi trei în Cheud, dar şi nu mai puţin de şase imobile, mai exact o casă în Zalău, una în Cheud, trei apartamente în Zalău şi un spaţiu comercial de peste 600 de metri pătraţi în centrul municipiului. Augustin Pop stă cel mai bine şi la capitolul conturi în bănci, având, conform declaraţiei de avere, un depozit de aproape o jumătătate de milion de lei şi două depozite în valută în care a economisit câte aproximativ 70.000 de dolari, în fiecare. În ceea ce priveşte veniturile, consilierul declară că a primit anul trecut de la Spitalul Judeţean o contravaloare a serviciilor prestate de 24.400 de lei, a încasat şi o pensie de 23.000 de lei, iar la cabinetul său de dermatologie a mai făcut 4.390 de lei. Din chirii a mai adunat 4.800 de euro.

Viorel Raţiu a câştigat anul trecut peste 90.000 de lei

Chiar dacă nu se poate lăuda cu foarte multe proprietăţi, pesedistul Viorel Raţiu este consilierul judeţean cu cele mai mari venituri realizate anul trecut. Astfel, ca preşedinte ATCOM a realizat 40.707 lei, la biroul său de arhitectură a mai făcut 20.816 lei, iar de la Consiliul Judeţean a luat o indemnizaţie de 16.916 lei. Raţiu a mai primit în 2011 8.400 de lei de la UJCOM, 3.204 lei de la UCECOM şi 555 de lei de la ATCOM. În total, peste 90.000 de lei.
Ca şi proprietăţi, Viorel Raţiu şi-a trecut în declaraţia de avere două terenuri extravilane în Zalău şi două apartamente – unul în Zalău şi altul în Cluj. Conduce un Volkswagen Passat dar are şi datorii – una de 65.000 de euro şi alta de 22.000 de lei.


Sergiu Panie - venituri mici, dar avere frumoasă

Destul de bine stă la capitolul avere şi Sergiu Panie. Topograf de meserie, Panie are trei terenuri intravilane în Zalău şi unul Ciucea, precum şi două case, ambele în Zalău. Conduce un Mitsubishi Pajero şi are o datorie de 21.900 de lei. Deşi are o avere frumuşică, Panie nu se laudă cu venituri foarte mari. Declară că a cştigat anul trecut mai puţin de 6.000 de lei – 5.916 lei, salariul ca administrator de firmă, iar 315 dintr-ă expertiză judiciară.


Dan Ghiurco are terenuri la Jibou, la Băbeni şi la Dealu Negru, judeţul Cluj, iar case are la Jibou, două, şi la Petroşani, unde şi-a cumpărat o casă de vacanţă. Are un Volkswagen din 1997 şi un venit net realizat anul trecut de 24.720 de lei, primit ca director al unei sucursale cu sediul în Jibou.


Adrian Berinde şi-a trecut în declaraţia de avere un teren la Inău, o casă la Jibou, un spaţiu comercial la Inău şi un autoturism Volkswagen. Anul trecut a câştigat chiar foarte bine ca economist la ARDIST, salariul său net ajungând la aproape 55.000 de lei. La aceşti bani s-au adăugat şi 5.914 lei din indemnizaţia de consilier judeţean.

Consilierul judeţean Gavril Biriş, găsit ca incompatibil de ANI, are un teren în Corlate şi două case – una în Şimleu Silvaniei şi Alta în Corlate. Conduce un Mercedes Sprinter şi are acţiuni la două firme, la una dintre ele fiind şi director. Biriş şi-a consemnat în declaraţia de avere şi o datorie, estimată la 70.000 de lei.


Claudiu Domuţa are terenuri în Benesat şi în Cehu Silvaniei, apartament şi casă în Cehu Silvaniei, un tractor şi un autoturism Opel, dar şi datorii de 60.000 de lei.


Prima femeie consilier judeţean de la PSD, Cristina Ciobanu, deţine, conform declaraţiei de avere, două terenuri în Jibou şi un apartament, tot în Jibou. Are un Volkswagen Golf 4 fabricat în 2000 şi este coplătitoarea unui credit ipotecar în valoare de 50.000 de lei. Ca şi venituri, Cristina Ciobanu şi-a trecut în declaraţie salariul de director al Centrului de Neuropsihici de la Jibou – 35.580 de lei, dar şi indemnizaţia de consilier judeţean, de 8.320 de lei.

Cea mai puţin substanţială declaraţie de avere aparţine şi celui mai tânăr consilier PSD, Lorena Filip. Ea are în proprietate doar un teren intravilan în Meseşeni şi două maşini – un Volkswagen passat din 2007 şi un Opel Vectra din 1997. Lorena Filip a avut anul trecut un venit de 24.000 de lei, realizat ca şi consilier al primarului comunei Meseşeni de Jos.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite