Ai datorii? Statul te iartă de penalităţi dacă eşti om de cuvânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scutirile de la plata penalizărilor sunt prevăzute în OUG 30-2011
Scutirile de la plata penalizărilor sunt prevăzute în OUG 30-2011

Sălăjenii care beneficiază de eşalonarea la plata obligaţiilor fiscale şi care îşi respectă planul de eşalonare al debitelor nu vor mai fi nevoiţi să scoată bani în plus şi pentru penalităţile de întârziere aferente acestor creanţe.

 Noua facilitatea a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenaţă 30/2011, la finalul lunii trecute.Conform ordonanţei, Guvernul a introdus un regim juridic special pentru penalităţile de întârziere aferente creanţelor fiscale. Astfel pe perioada de eşalonare a obligaţiilor fiscale, penalităţile sunt amânate la plată în vederea anulării, dacă cei în cauză, persoane fizce sau juridice, efectuează plata la timp conform graficului stabilit.

Amânarea la plata penalităţilor, în vederea anulării ,se face până la ultimul termen de plată din eşalonare. În situaţia în care contribuabilii îşi achită în totalitate obligaţiile eşalonate, organul fiscal va emite pe lângă decizia de finalizare a eşalonării şi decizia de anulare a penalităţilor de întârziere. Aceaste facilităţi, eşalonarea datoriilor fiscale dar şi scutirea de la plata penalităţilor, se acordă persoanelor fizice şi juridice pentru toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat: impozite, taxe, contribuţii, asigurări şi alte sume datorate către bugetul.

De menţionat este faptul că, noua ordonanţă 30/2011 stabileşte ca acest regim al penalităţilor de întârziere poate fi aplicat şi pentru contribuabilii care beneficiază la plata acordată în baza OUG 29/2011 privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată, care se află în derulare dar şi celor care solicită eşalonarea după intrarea în vigoare a Ordonanţei 30/2011.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite