Zona pietonală a Zalăului, mai la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua în care se va deschide prima stradă din municipiu doar pentru pietoni e mai departe şi din cauza condiţiilor meteo. Unirii va deveni pietonală după ce se va finaliza acoperirea Văii Zalăului.

Centrul municipiului Zalău urma să fie mai modern începând din această vară, având în vedere planul pe care Primăria l-a avut prin acoperirea Văii Zalăului, transformarea ei în arteră şi a străzii Unirii în zonă pietonală. Constructorul a anunţat Primăria că va finaliza acoperirea abia în luna noiembrie, nu în august, aşa cum era prevăzut în contract.

Termenul de finalizare s-a decalat cu trei luni deoarece amplasamentul nu a fost predat la timp, susţine dirigintele de şantier – Călin Miclea. În septembrie trecut, când ar fi trebuit să înceapă lucrările, au izbucnit conflictele între municipalitate şi comercianţii evacuaţi din piaţa agro-alimentară. „După predarea amplasamentului, au mai apărut nişte cabluri de care nu se ştia şi alte probleme”, a explicat Miclea.

Condiţiile meteo rele

De asemenea, un motiv „consistent” pentru amânare l-au reprezentat condiţiile meteorologice de pe timp de iarnă, când s-au oprit orice lucrare, respectiv din primăvara şi vara aceasta, când a plouat în abundenţă.

Primarul Radu Căpîlnaşiu a spus că, în principiu, solicitarea sonstructorului va fi aprobată şi nu se poate pune problema unor penalităţi. „Au fost motive obiective. Calitatea lucrării depinde de condiţiile meteo, nu poţi să torni beton pe ger”, a adăugat primarul. Suplimentar faţă de contract, s-a convenit ca după finalizare firma constructoare să efectueze lucrări de decolmatare în amonte şi în aval de zona de lucru.

Cifră: 9,84 milioane de lei este valoarea contractului de acoperire a Văii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite