Ziua Morţilor : incendiu în Cimitirul Ortodox din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu. Poză generică
Incendiu. Poză generică

Foc în Cimitirul Ortodox din Zalău chiar de Ziua Morţilor. Din cauza unei lumânări aprinse, cimitirul a fost aseară cuprins de flăcări. La faţa locului, pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Sălaj.

După cum a explicat Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj, aseară în jurul orei 20,45 Detaşamentul de pompieri Zalău a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Cimitirul Ortodox. Focul a izbucnit din cauza unei lumânări şi s-a extins şi la două morminte. Intervenţia rapidă a pompierilor a dus la limitarea flăcărilor. Cu toate acestea, au ars aproximativ 100 de metri pătraţi de vegetaţie. ,,Nu a fost nimeni rănit iar lipsa vântului a prevenit extinderea focului la morminte, a precizat Jacodi.

Ziua Morţilor a transformat ieri cimitirul din municipiul Zalău într-un adevărat loc de pelerinaj unde mii de persoane s-au îndreptat cu lumânări, candele, coroane, jerbe. ISU Sălaj avertizează şi recomandă în acelaşi timp atenţie, în jurul mormintelor sunt, uneori, cantităţi mari de materiale ce pot arde, iar de la un incident minor la un incendiu de proporţii nu e decât un pas.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite