Zece sălăjeni petrec Crăciunul după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arestaţii au dreptul la două ore de plimbare în fiecare zi.
Arestaţii au dreptul la două ore de plimbare în fiecare zi.

 ziua de Crăciun, persoanele aflate în arest vor primi un supliment de hrană, dar şi vizite din partea rudelor.Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) are în momentul de faţă zece „locatari”.

Printre cei care sunt în arest se numără şi indivizi periculoşi, acuzaţi de tentativă de omor, dar şi persoane care au au comis ilegalităţi stând doar în faţa calculatorului, precum Dorin Abraham, funcţionarul de la BCR Jibou acuzat că ar fi delapidat mai mult de 214.000 de euro din conturile clienţilor băncii.

Program special de Crăciun

În mod normal, arestaţii pot să-şi vadă familiile doar o dată pe săptămână, lunea, între orele 9.00 şi 15.00, dar de Crăciun vor avea parte de o vizită bonus. „Totodată, în ziua de Crăciun arestaţii vor primi şi un supliment la mâncare. Aşa prevede legea în cazul zilelor de sărbători legale”, explică Mariana Criste, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Familiile le pot aduce celor aflaţi după gratii bunuri necesare pentru igiena personală, diverse alimente, ţigări, fructe, apă minerală, care mai pot îmbunătăţi traiul din arest. În restul zilelor, din banii statului sunt cheltuiţi 8 lei zilnic pentru fiecare persoană arestată. Banii acoperă cheltuielile cu hrana şi lenjeria.

O zi în arest

Cei aflaţi în arestul IPJ Sălaj se trezesc în fiecare dimineaţă la ora 6.00, iar la 7.30 primesc micul dejun. Prânzul vine la ora 14.00, iar cina la 19.30. La 22.00 se dă „Stingerea“.
De la 6.00 şi până la 22.00, arestaţii pot citi presa, pe care o primesc de la familie sau poliţişti, au acces la bibliotecă sau pot juca şah. Zilnic, poliţiştii îi scot la plimbare, iar când vor să vorbească cu cei dragi sau cu avocatul pot suna de la telefonul cu cartelă din cadrul Centrului de Arest.

Cifră
10 persoane vor petrece Crăciunul în arestul IPJ Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite