Zece luni de închisoare cu suspendare pentru consilierul judeţean Alexandru Şerban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Şerban, consilierul judeţean prins că s-a urcat băut la volan după ce a intrat cu maşina în zidul unei case de pe strada Parcului din Zalău, a fost condamnat de Judecătoria Zalău la zece luni de închisoare. Instanţa a dispus, însă, suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Colonelul în rezervă Alexandru Şerban, consilier judeţean din partea PSD, a fost condamnat de Judecătoria Zalău la zece luni de închisoare  pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Şerban nu va petrece, însă, nicio zi după gratii pentru că instanţa a dispus, în acelaşi timp, suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii pe o durată de doi ani şi zece luni, care constituie termen de încercare.

Hotărârea instanţei a fost pronunţată săptămâna aceasta şi vine după ce pe numele lui Alexandru Şerban poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, acesta fiind prins, în luna decembrie a anului trecut, băut la volan. El a intrat atunci cu maşina sa în peretele unei case din centrul Zalăului, neexistând victime, ci doar pagube materiale. El a fost testat pe loc de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma prelevării de probe biologice, a rezultat, însă, o alcoolemie de 1,55 grame pe litru alcool pur în sânge.

Alexandru Şerban ocupa la acea vreme şi funcţia de preşedinte al Filialie Sălaj a Crucii Române, funcţie din care a fost iniţial suspendat din cauza prejudiciului de imagine adus în urma accidentului filialei, ulterior dându-şi demisia. El nu se mai regăseşte acum pe listele PSD (USL) nici pentru Consiliul Judeţean, nici pentru cel local din Zalău.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite