"Zânele" din Zalău, apariţie meteorică la "Românii au talent"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evoluţia "Zânelor" au fost difuzată aseară de Pro Tv
Evoluţia "Zânelor" au fost difuzată aseară de Pro Tv

"Zânele" Zalăului, grupul de entertainment cu tematică istorică îndrumat de Roxana Dobocan, a apărut vineri seară în show-ul de televiziune difuzat de Pro Tv "Românii au talent". Frumoasele zălăuance au participat începutul lunii septembrie, la Cluj Napoca, la selecţia pentru etapele următoare ale concursului ce pune în joc un premiu de 120.000 de euro.

Evoluţia "Zânelor" au fost difuzată aseară de Pro Tv (foto site oficial)

Dansul şi descântecele zânelor din Zalău nu i-au impresionat, însă, foarte mult pe cei membri ai juriului, care le-au... răsplătit evoluţia cutrei de "Nu". Singurul care şi-a justificat decizia a fost Mihai Petre, care a spus că dansatoarele din Zalău sunt prea cuminţi pentru gusturile sale. Oricum, simplul fapt că o parte din momentul lor a fost difuzat pe post reprezintă un succes pentru grupul din Zalău, care a devenit un nume pe plan local şi nu numai, fiind invitat să participe la diferite manifestări cu temă istorică din ţară şi din străinătate.

"Zânele Zalăului" s-au înfiinţat în urmă cu mai bine de şase ani şi au adus un concept nemaiîntâlnit în divertismentul românesc: aducerea pe scenă a acestor persoanje mistice,zânele – aşa cum se regăsesc ele în credinţele populare precum şi în diferitele faze de transformare pe care conceptul le-a suferit în evoluţia sa din preistorie şi până în contemporaneitate.

Evoluţia "Zânelor" au fost difuzată aseară de Pro Tv

Show-urile lor, nelipsite de la evenimentele majore din viaţa Zalăului şi a Sălajului, includ trei tipuri de spectacole - spectacol dacic (în costume dacice, inspirate din costumele femeilor dace de pe Columna lui Traian: rochii lungi, albe, legate cu sfori de cânepă, ornamente rotunde, de secol I şi II, opinici din piele, manufacturate după modelul gasit pe statuetele de la Popeşti), spectacol roman (dansuri romane ale nimfelor) şi spectacole de Ev Mediu (dansuri ale zânelor).


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite