Zalăul va avea căldură mai scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Radu Căpîlnaşiu spune că majorarea preţului va fi compensată de o subvenţie din partea Consiliului Local
Primarul Radu Căpîlnaşiu spune că majorarea preţului va fi compensată de o subvenţie din partea Consiliului Local

Preţul de producere a gigacaloriei se majorează de la 251 de lei în sezonul trecut, la peste 320 de lei iarna aceasta. Primarul Radu Căpîlnaşiu susţine, însă, că majorarea nu va fi resimţită de populaţie, pentru că va fi compensată de subvenţii.

Uzina Electrică va produce energia termică destinată populaţiei la preţul de 320,59 de lei gigacaloria, sumă în care este inclusă şi taxa pe valoare adăugată (TVA), potrivit unui proiect de hotărâre privind stabilirea preţurilor care va intra mâine în dezbaterea Consiliului Local din Zalău.


La preţul propus de Uzina Electrică se adaugă cele de transport şi distribuţie, servicii pe care le-a preluat anul acesta societatea Distriterm Zalău. În sezonul trecut, preţul de producere a fost de 251 de lei, iar cel de vânzare (care include transportul şi distribuţia) puţin peste 460 de lei gigacaloria. Din întreaga sumă, populaţia a suportat doar 130 de lei, diferenţa reprezentând subvenţia din partea Consiliului Local.


Primarul Radu Căpîlnaşiu (foto) a declarat că, până la avizarea unui nou preţ de local de referinţă, costurile pentru populaţie nu se modifică. „Preţul pentru populaţie nu se modifică. Practic, creşte subvenţia Consiliului Local“, a spus primarul. Numărul consumatorilor casnici din Zalău este de aproximativ 700.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite