Zalăul s-a predat fără condiţii generalului Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul oficial al iernii a adus în Zalău cea mai abundentă zăpadă din acest sezon. Ninge fără încetare de azi noapte, făcând inutilă munca utilajelor de deszăpezire. Stratul de zăpadă a depăşit 20 de centimetri, iar meteorologii spun că va urma o răcire a vremii, care va „conserva“ omătul depus.

Ninge neîntrerupt la Zalău de azi noapte, iar meteorologii avertizează că ninsoarea se va opri abia în cursul acestei seri. Mai mult, stratul de zăpadă, care depăşea la prânz 20 de centimetri, va persita încă cel puţin o săptămână, şi asta pentru că, potrivit prognozelor, temperaturile vor rămâne negative, cel puţin în timpul nopţii, pe tot parcursul primei decade a lunii martie.

image



„Lamele au defilat toată noaptea“


Cu toate că muncitorii de la deszăpezire au făcut noapte albă, drumurile din oraş sunt acoperite cu zăpadă iar traficul de desfăşoară cu greutate. „Toată noaptea au defilat lamele, dar până ajungeau la gară, în centru zăpada era la loc“, se justifică Radu Nistorescu, managerul public al Zalăului. El spune că, pentru a face faţă celei mai abundente ninsori din această iarnă, au lucrat în paralel două schimburi de muncitori de la deszăpezire, plus cei de la zone verzi.

Un TIR a derapat la coada lacului


Potrivit lui Mircea Crişan, directorul Secţiei Sălaj a Companiei Naţionale de Dumuri şi Autostrăzi, situaţia nu este mai bună nici pe drumurile naţionale, unde carosabilul este în continuare acoperit cu zăpadă. „Se circulă în condiţii de iarnă, însă cei care au cauziucuri bune şi lanţuri nu au probleme“, spune el. Nu a fost şi cazul unui şofer de TIR, care a făcut în această dimineaţa o „piruetă“ în curba de la coada lacului. Traficul în zonă a fost blocat timp de câteva zeci de minute, până când şoferul a reuşit să urce către Meseş. „Nu avea nimic, nici măcar cauciucuri de iarnă“, explică directorul.

image

Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, spune că şoferii care rămân înzăpeziţi şi nu sunt echipaţi corespunzător pentru iarnă sunt sancţionaţi contravenţional cu 9 până la 20 de puncte (adică între 600. şi 1.300 de lei).

Reprezentantul Inspectoratului de Poliţie susţine că, deşi se ciruclă cu dificultate, în ultimele 24 de ore nu au fost semnalate accidente ori tamponări în trafic, dar admite că, cel puţin în privinţa tamponărilor, acestea ar fi putut avea loc, însă fără a fi anunţaţi colegii de la Serviciul Rutier. „La noi vin doar cei care nu se pot înţelege amiabil“, spune Cristea.


 Vreme frumoasă, dar rece


Potrivit site-urilor de specialitate, ninsorile se opresc în cursul acestei seri, iar de mâine cerul va fi mai mult senin. Norii vor lipsi de pe cer pe tot parcursul săptămânii viitoare, însă temperaturile maxime vor fi destul de scăzute, în jurul valorii de zero grade Celsius, cu valori minime noaptea, fapt ce va favoriza menţinerea stratului de zăpadă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite