Zalăul are buget. Vezi pe ce se cheltuie banii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetul Zalăului a fost aprobat luni de consilierii locali
Bugetul Zalăului a fost aprobat luni de consilierii locali

102.046.690 de lei. Este suma pe care mizează municipiul Zalău în 2012, conform proiectului de buget aprobat luni, 13 februarie, de către consilierii locali. Cea mai mare parte din aceşti bani se va duce, însă, înspre finanţarea cheltuielilor de funcţionare a Primăriei Municipiului Zalău şi a instituţiilor subordonate.

Este vorba despre 91.477.190 de lei (adică aproximativ 90 la sută), din care aproape jumătate – 3 de milioane de lei, mai exact – sunt bani pentru fondul de salarii. Diferenţa până la 91.477.190 de lei este dată de sumele prevăzute pentru cheltuieli materiale ale acestor instituţii (aproximativ 28 de milioane de lei), subvenţii (cele mai mari sume fiind repartizate operatorului de transport public în comun, a cărei funcţionare  va fi subvenţionată şi în acest an cu peste 4 milioane de lei).

În aceste condiţii, este lesne de înţeles de ce pentru dezvoltarea oraşului, adică pentru investiţii, au mai rămas doar aproximativ 10 milioane de lei (10.569.500 de lei mai exact). Primarul Radu Căpîlnaşiu susţine că bugetul de dezvoltare va fi ceva mai mare, iar asta prin adăugarea a încă 8.502.000 de lei, sumă ce nu provine însă din bugetul local, ci din credite nerambursabile.

Bugetul nu acoperă salariile profesorilor până la sfârşitul anului


Căpîlnaşiu le-a atras atenţai consilierilor locali că acest buget nu asigură plata salariilor profesorilor până la sfârşitul anului, ultimele luni rămânând, deocamdată, neacoperite. La fel, nici salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap nu sunt acoperite integral în acest buget.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite