Zalăul a fost premiat de Ministerul Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zalăul a câştigat premiul pentru acţiunile de mediu întreprinse şi pentru comunicarea între autorităţi şi populaţie, în cadrul campaniei de mediu „Capitala Verde a României”. Jurizarea concursului a avut loc marţi, 8 februarie, la Bucureşti, iar premiile au fost înmânate de către ministrul Mediului Laszlo Borbely.

Campania a fost iniţiată la sfârşitul anului trecut de către Tuborg România şi Ministerul Mediului, iar oraşele finaliste ale competiţiei au fost Zalău, Braşov, Timişoara, Cluj Napoca, Bucureşti, Deva, Brăila, Slobozia, Alexandria şi Sfântu Gheorghe. Câştigătorul titlului de „capitală verde a României” este oraşul Braşov.


Competiţia „verde” va continua în anii următori


Înscrierea pentru competiţia oraşelor „verzi” a fost realizată în perioada 1 iulie – 20 decembrie 2010. În afară de completarea formularului de înscriere, oraşele finaliste au realizat câte o „poveste a oraşului”, un document care descrie punctele forte care îl recomandă drept "Capitala Verde a Romaniei în 2011". Conform informaţiilor oferite de biroul de presă al organizatorilor, aceasta a fost prima ediţie a unuia dintre cele mai mari programe de mediu din ţară, care se doreşte a fi continuat în fiecare an.  "Capitala Verde a României" a desemnat cele mai implicate oraşe din ţară în proiectele de protecţie a mediului, dintre care face parte şi Zalăul.

Exemplu de comunicare: Primăria ascunde informaţiile de oameni

Reporterul Adevărul de Seară a cerut insistent să afle care sunt acţiunile de mediu întreprinse de Primăria Zalău, pentru care aceasta a fost premiată. Însă informaţiile solicitate nu i-au fost oferite de către biroul de presă, aceasta în condiţiile în care comunicarea între autorităţi şi populaţie a fost un alt motiv pentru care Zalăul a fost premiat.
„Ne bucură că eforturile depuse de noi, în domeniu, sunt răsplătite prin acest premiu. Vom acţiona în continuare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, a spaţiilor verzi, pentru eliminarea poluării, în special în apele deversate, cu tot disconfortul generat prin derularea acestor lucrări” spune Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.


„Zalăul a fost premiat pentru că alte oraşe stau şi mai rău”


„Zalăul este unul dintre oraşele cu cel mai puţin spaţiu verde, din câte am văzut eu în călătoriile mele. Recent am fost în Madrid unde parcurile ocupă zeci de hectare în mijlocul oraşului. Cred că Zalăul a fost premiat pentru că, probabil, celelalte oraşe participante stau şi mai rău.” – Maria Chiş, agent imobiliar, Zalău.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite