Zalăul – loc de întâlnire pentru scriitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitori din întreaga ţară şi reprezentanţi ai revistelor de cultură şi ai editurilor vor participa la Zilele Revistei „Caiete Silvane”. Bugetul evenimentului este de 10.000 de lei.

Cea de a IV-a ediţie a Zilelor Revistei Caiete Silvane va aduce la un loc oameni de cultură şi scriitori din întreaga ţară. Evenimentul, devenit deja o tradiţie, se va bucura de participarea reprezentanţilor a 12 reviste de cultură şi edituri din întreaga ţară.

Manifestările vor începe vineri, în Sala Porolissum a Consiliului Judeţean, şi vor continua sâmbătă, la Grădina Botanică din Jibou. „Pe parcursul celor două zile vor fi lansate cel puţin 10 cărţi scrise de sălăjeni şi un album de pictură al regretatului artist Szabo Vilmos. Promovarea scriitorilor sălăjeni va continua şi la ediţiile viitoare”, explică Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.

Potrivit declaraţiilor sale, bugetul „Zilelor Caiete Silvane” este de 8000 de lei, din fonduri publice, dar evenimentul se bucură şi de sprijinul unor sponsori. „Este pentru prima oară când am reuşit să atragem fonduri şi din mediul privat. Anul acesta am fost sprijiniţi de trei firme, Michelin, Rolex Impex şi Sarmis, cu 2000 de lei”, mai spune Săuca.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite