Zălăuanul George Mihai Szekely, capul reţelei de droguri, a fost prins de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George şi mama sa au înfiinţat două laboratoare de fabricare a drogurilor
George şi mama sa au înfiinţat două laboratoare de fabricare a drogurilor

George Mihai Szekely, zălăuanul care, alături de mama sa, Georgeta, a înfiinţat laboratoarele de producere a drogurilor de la Chendremal şi din Cluj şi a pus bazele unei reţele de distribuţie a stupefiantelor, a fost prins vineri seară de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj. Poliţiştii l-au arestat în Vama Giurgiu, imediat după ce Szekely a intrat în ţară din Bulgaria, unde se ascundea de

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, George Mihai Szekely a fost depistat vineri de poliţişti în Vama Giurgiu. Tânărul de 23 de ani se ascundea  în Bulgaria, de la începutul investigaţiilor, dar ofiţerii BCCO Cluj au reuşit să-l determine să intre în ţară şi l-au arestat imediat.


Szekely a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, care a dispus arestarea zălăuanului pentru următoarele 30 de zile.
George Mihai Szekely conducea o grupare infracţională care se ocupa cu producerea şi comercializarea de droguri. Gruparea a fost destructurată la finele lunii octombrie  de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Cluj şi din Zalău, sub supravegherea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. George Mihai împreună cu mama sa Georgeta Sekely au reuşit să înfiinţeze în Chendremal un laborator de producere de droguri, în diferite spaţii aparţinând familiei, utilizând intrumente empirice, respectiv ustensile casnice. Femeia obţinea substanţele necesare din România sau le importa din China şi Bulgaria, după care le prelucrau în vederea obţinerii de droguri. În urmă cu aproximativ un an, cei doi au început să angajeze persoane, în special tineri cu studii în domeniul chimiei sau persoane necalificate, care să-i ajute în activitatea de preparare a drogurilor.


Georgeta Szekely împreună cu alte patru persoane au primit mandate de arestare la începutul acestei luni, George Szekely reuşind să fugă în Bulgaria, unde s-a ascuns până vineri seară. Numărul persoanelor arestate preventiv până acum în acest dosar a ajuns la şase. Este vorba despre mama lui George Mihai şi Georgeta Szekely, şi despre încă patru tineri, care se ocupau în special de distribuţia drogurilor.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite