Zălăuanii sunt corigenţi la reciclare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Zalău colectează selectiv doar 7 la sută din deşeuri şi sunt întrecuţi de cei din Jibou şi din mai multe comune din judeţ. Şi mai slab stau la acest capitol şimleuanii, cu un coeficient de colectare selectivă de numai 0,5 la sută.

Doar 7 la sută din deşeurile locuitorilror din Zalău sunt colectate selectiv, susţine Csutak Nagy Erzsebet, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sălaj. Zălăuanii sunt întrecuţi la colectare selectivă de locuitorii din Jibou, care au reuşit să obţină un procent de 9,5 la sută, dar şi de locuitorii din comunele ce fac parte din microregiunile Crasna şi Barcău, care, datorită accesării unor fonduri europene pentru amenajarea unor puncte de colectare selectivă, coeficientul lor trece de 10 la sută.

Amenzile ar putea fi soluţia


Csutak Nagy Erzsebet spune că de vină pentru rezultatele slabe de la Zalău este populaţia, care, deşi are condiţii pentru a colecta separat hârtia, sticla şi PET-urile, nu face asta, cel mai probabil din comoditate. Comisarul şef susţine că soluţia adoptată de ţările vestice pentru rezolvarea acestei probleme a fost amendarea dură a celor care nu coelctează selectiv, asta putând constitui soluţia şi la noi.

Şi mai rău decât Zalăul stă Şimleu Silvaniei, cu un coeficient de colectare selectivă de 0,5 la sută, şi Cehu Silvaniei, cu 1 la sută.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite