Zălăuanii au donat bani mărunţi pentru spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

700 de zălăuani, câţi au donat ieri bani pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, au reuşit să adune mai puţin de o mie de lei. Asta înseamnă o donaţie medie de mai puţin de un leu şi jumătate pe persoană.

Deşi pe la urna amplasată ieri pe platoul din faţa Prefecturii s-au perindat mai bine de 700 de zălăuani, suma colectată de Asociaţia pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu care asociaţia ar fi vrut să cumpere lenjerie nouă pentru spital, abia ajunge la 1.000 de lei. Motivul – în majoritatea cazurilor a fost vorba de donaţii de numai un leu, sumele de 50 sau 100 de lei (suma maximă donată) fiind extrem de rare. Mariana Ortelecan, preşedinta asociaţiei, spune că pentru înlocuirea lenjeriei uzate din spital ar fi nevoie de 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi), aşa că suma colectată reprezintă abia 0,3 la sută din necesar.
Strângerea de fonduri de ieri a avut loc sub sloganul „Ai o inimă de aur“,  în cadrul proiectului ,,Spitalul are nevoie de noi. Ajută-l să poată ajuta!“. Pentru strângerea sumei de care are nevoie pentru lenjeria din spital, Mariana Ortelecan spune că asociaţia va extinde campania de strângere de fonduri şi la agenţii economici din Zalău şi din judeţ.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite