Zălăuanii aruncă gunoiul „la grămadă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de jumătate dintre locuitorii oraşului nu aruncă deşeurile în europubele, deşi  colectarea selectivă a început în 2007. Zălăuanii nu s-au deprins cu depozitarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile gospodăreşti şi aruncă în continuare gunoaiele „la grămadă”

Ema Bob, directoarea SC AVE Acoserv SA Zalău, operatorul de salubritate din municipiu, susţine: „ Numai 40-45 la sută dintre zălăuani depozitează selectiv - PET la PET, de exemplu, dar nu din lipsă de informare, ci din comoditate“.

Aceasta în condiţiile în care, colectarea selectivă a deşeurilor a început în municipiul Zalău în octombrie-noiembrie 2007, când au fost amplasate primele containere speciale pentru plastic şi hârtie-carton. S-au amplasat pubele speciale în 86 de zone ale municipiului.

Iglu-uri goale

În vederea eficientizării procesului de selectare a deşeurilor  menajere, Primăria Municipiului Zalău, în colaborare cu operatorul de salubrizare, a amplasat, la începutul lunii mai, 45 de iglu-uri pentru carton/hârtie, sticlă şi PET-uri, în 15 puncte gospodăreşti. Acestea însă au rămas aproape goale.

„Nu sunt utile, dovadă că sunt aproape goale toate. Lumea tot acolo aruncă deşeurile, la grămadă”, este de părere Ioana Dârjan, de 55 de ani, pensionară, care locuieşte pe strada Corneliu Coposu. De aceeaşi părere este şi Vasile Jurcău, de 50 ani, de profesie electrician, care locuieşte în aceeaşi zonă: „Cred că nu le-au golit niciodată. Oamenii aduc sacii cu gunoi jos dar nu le sortează. De la restaurant au mai adus separat sticle şi hârtie. Ceilalţi oameni aruncă gunoiul în container, împachetat frumos în pungile de gunoi”.

Directoarea AVE, Ema Bob, a arătat că până la finele anului se vor mai amenajeza încă 15 puncte de acest gen.

107 tone de hârtie şi 23 de tone de PET-uri au fost valorificate până în luna iulie din Zalău


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite