Zălăuanii ar putea fi nevoiţi să-şi monteze alte apometre. Vezi aici cât ar costa lucrarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a propus Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş - Tisa ca facturarea apei în Zalău să se poată face şi individual, dacă zălăuanii îşi montează alte apometre, ce ar costa până la 800 de lei.

Propunerea a fost făcute ieri, în cadrul reuniunii de lucru a Consiliului Director al Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş-Tisa. Potrivit lui Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, propunerea sa vizează montarea unor apometre individuale, recunoscute de Compania de Apă, pe cheltuiala proprietarilor. "Am solicitat companiei să gândească mai multe soluţii tehnice. Una ar fi montarea unei baterii de contoare individuale chiar lângă contorul blocului. Costurile pe apartament ar fi de trei ori mai mici decât s-a estimat iniţial, adică nu mai mult de 800 de lei pe apartament", precizează preşedintele CJS.

Tiberiu Marc susţine că a mai propus şi ca de problema restanţierilor să se ocupe Compania de Apă, nu asociaţiile de proprietari. "Este una dintre cele mai frecvente probleme ridicate de asociaţii. Compania ar trebui să dea posibilitatea unor plăţi parţiale, care să-i excludă pe rău-platnici şi care să-i ferească pe ceilalţi, care-şi plătesc facturile la timp, de debranşare", explică el.

image

Marcel Zaharia

De cealaltă parte, Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalău Companiei de Apă, susţine că aceste propuneri nu reprezintă o noutate, ele fiind prevăzute în legislaţia în vigoare, dar admite că, cel puţin în privinţa contorizării, în Zalău nu s-a făcut până acum nicio lucrare. Zaharia spune că există, în acest moment, trei soluţii tehnice pentru o astfel de contorizare, toate trei presupunând montarea unor alte conducte de apă de la branşamentul blocului la fiecare apartament, plus instalarea unor contoare aferente fiecărei locuinţe. El nu a putut să estimeze, deocamdată, costul unei astfel de lucrări.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite