Zalău: Verifică-ţi gratuit tensiunea arterială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la ora 14.00, zălăuanii îşi pot verifica gratuit tensiunea arterială pe platoul din centru, unde mai multe asistente îi aşteaptă cu ocazia Zilei Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale.

Locuitorii din Zalău îşi pot verifica astăzi, gratuit, tensiunea arterială, la cortul amplasat pe platoul din faţa Prefecturii de către Direcţia de Sănătate Publică. Acţiunea, desfăşurată în parteneriat cu Şcoala Postliceală Sanitară şi cu Filiala Sălaj a Crucii Roşii, are loc de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, boală ce afecta, la sfârşitul anului 2010, nu mai puţin de 31.809 sălăjeni, din care 3.470 diagnosticaţi anul trecut.

Potrivit informaţiilor primite de la DSP, boala poate debuta fără simptome, abia în stadiile avansate putând apărea astenie psihică, irascibilitate, insomnie, cefalee, ameţeli, vertij, vâjâituri în urechi, tulburări de vedere, palpitaţii, semne de insuficienţă cardiacă, lipsă acută de aer. Prevevenirea ei se face printr-un mod de viaţă sănătos, renunţarea la fumat, consum scăzut de sare, scăderea în greutate şi evitarea sedentarismului şi, pe cât posibil, a stresului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite