Zalău: "Spărgătorii" de seminţe, în topul amendaţilor de comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zălăuanii se întrec în "ilegalităţi". În ultima săptămână, în top sunt "spărgătorii" de seminţe şi aruncătorii de deşeuri pe stradă, fiind urmaţi de gălăgioşii, şi vandalii din parcuri. Comunitarii au fost sunaţi de 43 de ori pentru a face ordine şi a asigura liniştea în municipiu.

În patrulările din ultima săptămână, agenţii Poliţiei Comunitare Zalău au sancţionat 36 de zălăuani pentru nerespectarea normelor de convieţuire în urbea de la poalele Meseşului.Valoarea totală a amenzilor a fost de 2.850 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare, Lucian Trif, cele mai frecvente acte  antisociale săvârşite de zălăuani sunt: aruncarea de coji de seminţe resturi de ţigări sau ambalaje pe stradă (12 sancţiuni), deranjarea vecinilor prin strigăte şi muzică la un nivel ridicat (opt sancţiuni), utilizarea echipamentelor de joacă din parcuri de către persoane care au vârsta mai mare decât cea permisă în regulament (patru cazuri), cerşetorie, consum de alcool pe domeniul public, circulaţie cu scutere în parcuri, comerţ stradal fără autorizaţie şi murdărirea carosabilului, câte două situaţii.

43 de apeluri
 
De asemenea, agenţii comunitari au primit 43 de sesizări din partea cetăţenilor, dintre care 24 au fost rezolvate la faţa locului, iar restul au fost transmise altor autorităţi competente în soluţionarea problemelor.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite