Zalău: Şomerii beneficiază de recalificare din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 31 mai va fi finalizată amenajarea şi dotarea unui centru de pregătire a şomerilor şi persoanelor inactive, realizat în cadrul proiectului Workacces, implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj împreună cu partenerul SC Vecom SRL.

Potrivit informaţiilor oferite de realizatorii proiectului, într-o conferinţă de presă, în acest centru există o sală de şedinţe cu calculatoare, copiator, imprimantă şi conexiune internet, în care se vor desfăşura cursuri de formare profesională pentru operator calculatoare şi competenţe antreprenoriale. Tot aici se vor ţine şedinţe de consiliere a şomerilor pentru accesarea pieţei muncii şi informări privind potenţialul de ocupare în judeţul Sălaj.
Tot în cadrul proiectului Workacces, care a demarat la 3 ianuarie, au fost evaluaţi beneficiarii - şimeri şi persoane inactive. Au fost evaluate 72 de persoane, din care 51 şi-au exprimat opţiunea de a participa la cursuri de formare profesională, astfel: 16 pentru meseria de instalator, 16 pentru electrician, 14 pentru lucrător finisor în construcţii şi cinci persoane pentru meseria de lucrător în comerţ.

Cu începere din data de 9 mai vor fi deschise cursurile pentru care s-au înscris un număr de minim 14 persoane: instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, electrician exploatare medie şi joasă tensiune şi lucrător finisor în construcţii.
                                               

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite