Zalău: Restructurare specific românească: Disponibilizările din MAI vor fi urmate de angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră a declarat, ieri, la Zalău că după disponibilizările aflate în curs de desfăşurare în structurile ministerului vor fi urmate, la 1 ianuarie 2011, de angajări.

Este vorba despre absolvenţii Academiei de Poliţie şi a şcolilor de subofiţeri, care vor fi angajaţi pe locurile lăsate de poliţiştii, jandarmii şi pompierii cu experienţă care sunt daţi afară acum. „Când am stabilit cifrele pentru disponibilizări, am ţinut cont de cei care ies din şcoli. Avem contract cu ei, nu ptem să nu-i angajăm”, a precizat secretarul de stat. Mihai Capră a admis că cifrele de şcolarizare din structurile Ministerului de Interne sunt „mult prea mari faţă de nevoi” şi a promis că anul acesta vor avea loc ajustări semnificative.

La nivelul judeţului Sălaj au fost tăiate din statele de organizare ale structurilor MAI 82 de funcţii ocupate. 48 sunt la Pompieri, 23 la Jandarmi şi 11 la Poliţie.Secretarul se stat a ţinut să precizeze că cele 82 de funcţii desfiinţate nu se vor traduce, neapărat, prin concedierea a 82 de persoane. "La Poliţie, spre exemplu, din cele 11 funcţii tăiate, toate se vor rezolva fără a fi dat cineva afară. Mai exact, în cele trei luni când poliţiştii vor fi puşi la dispoziţie vor fi mai multe cazuri de pensionări şi de plecări de bună-voie", spune el.

Deocamdată, singurii care au făcut disponibilizările sunt Jandarmii. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a organizat săptămâna trecută evaluările (prin interviu filmat) în baza cărora s-a stabilit cine rămâne şi cine pleacă. La pompieri şi la poliţie evaluările vor avea loc săptămânile viitoare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite