Zalău: Proces pentru clădirea Policlinicii Stomatologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de dentişti şi Consiliul Judeţean Sălaj sunt în litigiu de patru ani pentru vânzarea clădirii în care funcţionează singura policlinică stomatologică din Zalău. Aceştia nu se pot înţelege la preţ. Cei şapte medici au investit 300.000 de lei în aparatura şi instrumentarul cabinetelor din policlinică, clădire pe care, atunci când a apărut cadrul legal, au dorit s-o cumpere.

Atunci când au preluat clădirea, în 1999, aceasta era într-o stare foarte proastă. „Cabinetul acesta era în paragină. Nu avea încălzire, şoarecii se plimbau nestingheriţi de la un etaj la altul. Ni s-a băgat pe gât clădirea, nimeni nu voia s-o ia pentru că nu se putea lucra“, reclamă stomatologul Viorel Iştoan. „Şi autorizaţia ne-a fost condiţionată de promisiunea noastră ca în şase luni s-o facem funcţională. Am investit foarte mulţi bani ca s-o punem la punct, am introdus gaz, am cumpărat centrală şi acum arată destul de bine“, mai spune medicul.


„Cresc chiriile cum vor ei“


Viorel Iştoan şi alţi şase medici au făcut demersuri pentru a cumpăra cabinetele medicale care intraseră în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, însă, potrivit medicului, instituţia n-a pus legea în aplicare, pe motiv că spaţiile erau prea ieftine. „La început, clădirea ne-a fost dată în comodat, ca în toată ţara, însă Consiliul Judeţean a schimbat acest statut în concesiune. Acum majorează chiriile cum vor ei“, spune Iştoan.
Din aceste motive, în 2006 a început un proces între cei şapte medici şi Consiliul Judeţean, care continuă şi în prezent. „Până acum am câştigat toate procesele. Ultimul a fost la Zalău, în luna februarie, şi l-am câştigat. Însă Consiliul Judeţean atacă mereu sentinţele. Eu cred că îl vom câştiga şi pe următorul, pentru că avem dreptate“, mai spune dentistul. Următoarea înfăţişare va avea loc la Curtea de Apel din Cluj, pe 1 noiembrie.

Experţi de ambele părţi


Medicii de la Policlinica de Stomatologie au obţinut un raport de evaluare de la un expert independent numit de Tribunalul Sălaj, iar preţul stabilit a fost de  420.000 de lei, sumă pe care Consiliul Judeţean o consideră prea mică. Nu s-a ţinut însă seama de faptul că toate investiţiile realizate în interiorul clădirii au fost realizate de medici.


CJ cere alt preţ


Potrivit reprezentanţilor CJ Sălaj, în iulie 2008 a fost aprobată, în şedinţă de consiliu, vânzarea imobilului policlinicii, fiind întocmit un raport efectuat de către un evaluator independent autorizat. Acesta a stabilit valoarea spaţiilor medicale şi a terenului aferent. „Valorile stabilite de pentru spaţiile medicale aferente imobilului au fost considerate prea mari de către medicii care îşi desfăşoară activitatea în imobil. Ca urmare, aceştia au refuzat să-l cumpere, declanşând un proces în justiţie, în scopul obţinerii unei expertize judiciare, care să stabilească valori mai mici pentru spaţiile la care am făcut referire“, afirmă purtătorul de cuvânt al CJ, Laura Opriş.

 Suma stabilită de evaluatorul chemat de administraţia judeţului a fost de 1,6 milioane de lei.

Declaraţie:
„Din câte ştiu, în toate judeţele au fost vândute clădirile unităţilor sanitare. Este şi normal să se vândă, pentru că nu le-a gospodărit nimeni de când au fost construite“.
 Viorel Iştoan, dentist

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite