Zalău: Pompierii militari, „taximetrişti“ pentru supraponderali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lunii şi până acum, ei au fost solicitaţi de patru ori să intervină în sprijinul colegilor de la Ambulanţă, care nu reuşeau să transporte bolnavii foarte graşi.

Cine a crezut că treaba pompierilor este doar de a stinge incendiile s-a înşelat amarnic. În ultima perioadă, activitatea pompierilor militari sălăjeni pare să fie monopolizată, de exemplu, de ajutorul pe care trebuie să-l dea colegilor de la Ambulanţă, chemaţi să transporte la spital ori de la spital pacienţi cu multe kilograme.

Patru intervenţii în două săptămâni


Numai în primele două săptămâni din această lună, pompierii au participat la patru astfel de intervenţii. Trei au fost în Zalău şi au vizat aceeaşi persoană, mai exact o femeie de 68 de ani, imobilizată la pat şi care cântăreşte de 160 de kilograme. Femeia, care acuza probleme de sănătate, a fost coborâtă de pompieri din apartamentul său de la etajul III din Porolissum şi dusă la Spitalul Judeţean din Zalău. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Lucian Jacodi, a fost nevoie de cinci pompieri pentru a transporta femeia în condiţii de siguranţă la parter şi apoi la spital. Cinci zile mai târziu, aceeaşi femeie a fost transferată, tot cu ajutorul pompierilor, la Secţia Infecţioase. Ieri, militarii au fost chemaţi din nou, de această dată pentru a transporta pacienta acasă.

Tot pompierii au fost şi cei care au adus la spital, la solicitarea echipajului de pe Ambulanţă, şi pe o femeie de 63 de ani din Sălăjeni, imobilizată la pat, care cântăreşte peste 160 de kilograme.

„N-avem ce face“


„Dacă în cauză ar fi vorba de o persoană de 180 de kilograme, cum ar putea fi ea transportată de la etajul patru, să spunem, de o asistentă şi un ambulanţier? E imposibil. Aşa că îi ajutăm noi. Intră, oricum, în atribuţiile noastre, la «Salvări de vieţi»“, spune Adrian Chichişan, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum“ Sălaj.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite