Zalău: MAI şi-a făcut calculele pentru desfiinţarea judeţelor. Vezi ce se întâmplă cu instituţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Capră, secetar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a declarat , ieri, la Zalău, că ministerul pe care îl reprezintă a "gândit", deja, cum se va face reorganizarea instituţiilor din subordine după desfiinţarea judeţelor, în eventualitate în care măsura anunţată de conducerea ţării se va materializa.

"Nu este o problemă nouă pentru noi. Noi am făcut deja această gândire a reorganizării instituţiilor. Spre exemplu, în cazul prefecturilor, de care răspund eu în cadrul ministerul, vom înfiinţa câte o instituţie la nivelul fiecărei regiuni, iar actualele prefecturi vor funcţiona ca oficii prefecturale, cu maximum 20 - 25 de angajaţi, care vor desfăşura activitatea care se desfăşoară şi acum", explică secretarul de stat.

În privinţa discuţiilor cu privire la punerea oamenilor care au nevoie de diverse documente pe drumuri, Mihai Capră a subliniat că "serviciile de paşapoarte şi cele de permise vor rămâne în structura actuală".

De reorganizare nu vor scăpa nici inspectoratele pentru situaţii de urgenţă. "Desigur, vom desfiinţa actualele inspectorate, dar principiul este să nu afectăm structura operativă. Gărzile de pompieri vor rămâne acolo unde sunt, detaşamentele la fel", precizează el. Secretarul de stat nu s-a referit şi la inspectoratele de poliţie sau la cele de jandarmi întrucât a subliniat că nu se ocupă de aceste instituţii, dar cel mai probabil şi reorganizarea lor va urma modelul ISU.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite