Zalău: Hoţii de fier vechi, „încurajaţi“ de centrele de colectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Nuşfalău au fost prinşi marţi seara de poliţişti în timp ce încercau să fure 190 de kilograme de fier vechi din curtea unei societăţi comerciale. Furturi de fier vechi ori măcar tentative au loc frecvent în Sălaj şi sunt „încurajate“ de faptul că sunt firme care îl cumpără fără a cere acte de provenienţă.

Doi tineri din Nuşfalău, I.L. de 21 de ani şi K.I. de 22 de ani, sunt cercetaţi în stare de libertate după ce au fost prinşi marţi seara de poliţiştii din Boghiş în timp ce încercau să fure 190 de kilograme de fier vechi din curtea unei societăţi comerciale din zonă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, poliţiştii fac acum cercetări pentru a stabili dacă cei doi tineri mai au „la activ“ şi alte fapte similare.

Fierul furat este cumpărat de centre cu opt mii de lei pe kilogram

Astfel de fapte se petrec în Sălaj cel puţin o dată pe săptămână şi sunt cauzate de faptul că multe centre de preluare a fierului vechi plătesc, în medie, câte 0,8 lei pe kilogram (8 mii de lei vechi) fără a cere acte care să ateste provenienţa mărfii. „Un om care ştie că a furat fierul nu vine la noi, pentru că ştie că noi cerem acte. Merge la firmele astea mici, de apartament, sau mai bine zis de curte, care îşi permit să ia fierul de la oricine“, explică Dorin Chereji, directorul executiv al REMAT Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite