Zalău: Frig în case, şcoli şi grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducta de termoficare s-a spart în apropiere de Galeriile Meseş
Conducta de termoficare s-a spart în apropiere de Galeriile Meseş

Aproximativ 1000 de apartamente, instituţiile publice, şcolile şi grădiniţele din municipiu, care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire,  vor rămâne în acesată după amiază fără căldură din cauza unei avarii apărute la reţeaua de termoficare. Conducta s-a spart chiar în centrul oraşului, în apropiere de Galeriile Meseş.

„Conducta de termoficare s-a spart chiar în zona centrală a oraşului, în apropiere de Galeriile Meseş. Astăzi, de la ora 12.00 vom opri furnizarea agentului termic şi sperăm ca, în cel mai rău caz, să reparăm conducta şi să dăm drumul la căldură până cel târziu la ora 24”, ne-a declarat Nicolae Stoian, director tehnic al RFV Distritem.

Conform declaraţiilor sale, conducta de termoficare s-a mai spart şi zilele trecute şi a fost reparată, dar problemele au apărut din nou. „Conductele sunt corodate  de apele menajere. Astfel de probleme au apărut şi în alte zone ale oraşului pentru că reţeaua este foarte veche. Din primăvara viitoare vom începe să schimbăm conductele pentru a nu mai avea astfel de probleme”, mai spune Stoian.

Fără căldură vor rămâne în această după amiază aproximativ 1000 de apartamente, instituţiile publice şi şcolile şi grădiniţele din oraş, care sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite