Zalău: Farmaciile fac mofturi cu reţetele compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o parte din farmacii au decis să elibereze medicamente pe reţete compensate
Doar o parte din farmacii au decis să elibereze medicamente pe reţete compensate

Deşi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj a dat mână liberă farmaciilor din judeţ pentru a elibera medicamente compensate pe reţetele scrise de medicii de familie care au acceptat semnarea noilor contracte - cadru, doar o parte din farmacişti au ales să profite de această măsură.

Lucreţia Câlb, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Sălaj, susţine că, de fapt, nicio farmacie nu poate elibera medicamente pe reţete compensate întrucât niciun medic de familie din Sălaj nu apare în baza de date a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

De cealaltă parte, Claudiu Bîrsan, preşedintele CJAS, susţine că farmaciile pot elibera reţetele scrise de cei 30 de medici care au semnat că sunt de acord cu noile contracte. "E-adevărat. Din cauza unei probleme informatice la nivelul Casei Naţionale, medicii de familie nu apar în baza de date. Dar noi am transmis tuturor farmaciilor lista cu medicii respectivi, astfel că ele pot elibera medicamentele, chiar dacă vor trebui să înregistreze reţetele abia după ce se va rezolva problema informatică. Sperăm că asta se va întâmpla luni, 6 iunie", precizează Bîrsan. "Este interesant că, până acum, când le comunicam farmaciilor să nu mai elibereze medicamente pentru că nu mai sunt fonduri o făceau în continuare, şi le înregistrau după data de 1, iar acum se cramponează de asta", completează preşedintele CJAS.

De altfel, o parte dintre farmacii eliberează încă de ieri medicamente pe reţete compensate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite