Zalău: Fără inele, ceasuri şi unghii vopsite la personalul din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de acum, personalul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău nu mai are voie să poarte inele, ceasuri de mână, unghii vopsite sau false. Aceste condiţii vor fi introduse într-un regulament care va deveni aplicabil de acum într-o lună.

Această rezoluţie este rezultatul campaniei „Salvează vieţi spălându-te pe mâini”, demarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi implementată în Sălaj cu ajutorul fundaţiei britanice Medical Support in Romania (MSR).
Într-o conferinţă de presă desfăşurată astăzi, reprezentanţii MSR, managerul spitalului, Ioan Mureşan, şi medici şi asistenţi din spitalul din Zalău au spus că această campanie a avut ca scop prevenirea infecţiilor nozocomiale (intraspitaliceşti) prin îmbunătăţirea tehnicii de spălare a mâinilor. Cu ajutorul unui aparat cu ultraviolete donat spitalului de către MSR, se poate vedea cât de eficient şi-au spălat mâinile cadrele medicale. Rezultatul a fost că această operaţiune nu este făcută în general aşa cum trebuie, rămânând zone pe mâini care păstrează germeni ce pot fi transmişi de la un pacient la altul.
O lună au la dispoziţie secţiile spitalului de a implementa ceea ce au învăţat în campanie, iar după aceea se va face o evaluare a personalului, ca un concurs între secţii, pentru a se vedea dacă personalul respectă această regulă.
„Este mai important spălatul pe mâini decât dezinfectatul saloanelor”, afirmă una dintre reprezentantele MSR. În spital există un compartiment specializat de prevenire a infecţiilor nozocomiale, care se va ocupa de aplicarea acestui regulament şi de evaluarea rezultatelor.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite