Zalău: Drapelul naţional a fost sărutat de către oficialităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi de dimineaţă a avut loc un ceremonial militar şi religios prilejuit de sărbătorirea „Zilei Drapelului”, pe platoul din centrul municipiului Zalău.

Cu acest prilej, Alexandru Vegh, prefectul judeţului Sălaj a rostit o alocuţiune în care a subliniat importanţa respectării simbolurilor naţionale. 

„Intrarea în Uniunea Europeană ne-a făcut să înţelegem mult mai bine că suntem în primul rând români, şi mai apoi europeni. Gândindu-ne la sloganul Uniunii Europene, Unitate în diversitate, ar trebui să înţelegem că identitatea nostră peste hotare, în Europa şi chiar în întreaga lume, este de multe ori reprezentată tocmai de drapelul naţional. Se spune că înainte de a cere respectul altora, trebuie să te respecţi pe tine însuţi. De aceea astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să preţuim simbolurile naţionale, imnul şi drapelul tricolor, pentru că astfel ne preţuim în primul rând pe noi şi putem aştepta şi respectul celorlalţi”, a precizat, în cuvântul său, prefectul Vegh Alexandru.

Drapelul naţional a fost sfinţit de un preot militar şi sărutat de către oficilităţi, după care a fost arborat pe catarg.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, acompaniamentul muzical fiind asigurat de Fanfara „Promenada” a Primăriei Zalău.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite