Zalău: Divorţ de Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 cupluri din judeţul Sălaj au înfăţişări pentru divorţ în ziua în care ceilalţi sărbătoresc alături de partenerii lor de Sfântul Valentin. Cei mai mulţi dintre ei îşi vor separa destinele în sălile de judecată, un singur cuplu urmând să se prezinte pentru divorţ la Oficiul Stării Civile.

Ziua Îndrăgostiţilor va avea cu totul altă semnificaţie pentru 15 cupluri din judeţul Sălaj. Şi asta întrucât cei 30 de sălăjeni nu-şi vor petrece ziua bucurându-se de afecţiunea partenerului de cuplu, ci, dimpotrivă, în sălile de judecată sau la sediul primăriei, pentru a divorţa.

Pe paginile web ale celor trei judecătorii din Sălaj (Zalău, Şimleu şi Jibou) au fost postate, pentru azi şi mâine, 14 cazuri de divorţ. Nouă dintre cupluri îşi vor separa destinele, dar şi averea strânsă în timpul căsniciei, la Judecătoria din Zalău. „De regulă, un proces durează aproximativ şase luni. Există, însă, şi cazuri în care părţile nu se înţeleg, iar procesul se poate extinde până la 18 luni. Cele mai dificile sunt procesele în care sunt implicaţi minori, pentru că atunci trebuie să stabilim cu cine vor rămâne copiii după divorţ“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“ Zalău, Balazs Arpad, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj.

Alcoolul şi infidelitatea, principalele motive ale divorţurilor


Potrivit judecătorului Balasz, cele mai frecvente motive de divorţ sunt consumul de alcool şi infidelitatea soţiilor. „Femeile cer divorţul din cauza comportamentului abuziv al soţului, pe fondul consumului de alcool. Pe de altă parte, în ultimii ani de confruntăm cu cereri din partea soţilor, care vor să se despartă de nevestele care, fiind plecate la muncă în străinătate, îşi găsesc acolo amanţi şi nu mai dau pe acasă“, a explicat Balazs.
Statisticile Tribunalului Sălaj arată că în 2010, sălăjenii au intentat 715  divorţuri, cu 20 mai puţine faţă de 2009. Cele mai multe familii s-au destrămat oficial în sălile Judecătoriei Zalău, unde anul trecut s-au judecat 414 cazuri de divorţ.Taxa pentru un divorţ la Judecătorie este de 39 de lei.

Divorţ amiabil la Primărie


Tot pentru data de 14 februarie este programat un divorţ şi la Oficiul Stării Civile al Primăriei Zalău. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Manuela Ghiuruţan, cei doi tineri care vor să divorţeze au 28 şi 25 de ani şi sunt împreună din 2007. Cei doi vor trebui să achite o taxă de 500 de lei.

Cifră
15
cupluri vor divorţa în zilele de 14 şi 15 februarie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite