Zalău: Centralele de apartament dau peste cap măsurătorile privind calitatea aerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurătorile sunt date peste cap după ora 18.00, spune Noje
Măsurătorile sunt date peste cap după ora 18.00, spune Noje

Panoul din centrul oraşului indica duminică seara o concentraţie a pulberilor de peste opt ori mai mare decât limita normală. Potrivit APM Sălaj, când zălăuanii pornesc centralele, după ora 18, aparatul care măsoară o ia razna.

Nivelul pulberilor din aer afişat duminică seara a fost de peste 80 de micrograme pe metru cub, în condiţiile în care limita normală este de 10 micrograme pe metru cub.

Daniela Noje, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj, a precizat că măsurătorile sunt influenţate de pornirea centralelor de apartament din vecinătatea staţiei automate. Influenţele devin observabile după ora 18.00, aşa cum s-a întâmplat şi anul tercut. „Coşurile centralelor sunt prea aproape de sol”, a explicat Noje.

Aparatul este amplasat în curtea Staţiei meteo, în apropierea zonei industriale a municipiului, iar rezultatele măsurătorilor sunt afişate de panoul din centrul oraşului, sub formă de indice general de calitate a aerului. Duminică seara indicele general a fost 5.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite