Zalău: Au strâns gunoaiele lăsate de alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
112 elevi au participat la ecologizarea de ieri
112 elevi au participat la ecologizarea de ieri

Două remorci de gunoaie. Atât au strâns, ieri, elevii de la Liceul Pedagogic de pe malurile lacului Vârşolţ, în cadrul unei acţiuni de ecologizare inclusă în proiectul Ecoprovocarea.

112 elevi de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău au strâns ieri gunoaiele lăsate de pescari pe marginea lacului de acumulare Vârşolţ. Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului "Ecoprovocarea", sponsorizat de TenarisSilcotub, proiect sub formă de concurs în care sunt antrenate trei licee din Zalău şi două din Călăraşi.

În cadrul aceluiaşi proiect, elevii de la Pedagogic au plantat zilele trecute 2.000 de puieţi de salcâm în zona localităţii Moigrad, iar mâine, în curtea liceului, este programat un târg de resurse. "Este un târg în care încercăm să promovăm nonconsumismul. Adică să încurajăm elevii ca atunci când nu mai au nevoie de un obiect să îl dea altcuiva, nu să-l arunce", explică Flavia Ardelean, coordonatoarea proiectului. Târgul de mâine se va axa pe haine şi pe obiecte şcolare, însă Flavia Ardelean spune că luna viitoare va fi organizat un nou târg, de această dată cu obiecte de Crăciun.

 Tot mâine expiră termenul până la care elevii liceului aveau de colectat hârtie, pe care urmează să o predea la Remat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite